Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret incrementa un 16% respecte l’any passat les visites al MOLL (Museu Obert de Lloret)

Lloret incrementa un 16% respecte l’any passat les visites al MOLL (Museu Obert de Lloret)

65.221 persones han visitat el MOLL durant els sis primers mesos de l’any 2016
12-07-2016


De gener a juny del 2016 s’ha registrat un augment del 16 per cent del nombre de visitants als principals equipaments culturals de Lloret. Pel MOLL (Museu Obert de Lloret, que engloba espais com el Museu del Mar, Can Saragossa, Es Tint, els Jardins de Santa Clotilde, la part modernista del cementiri, el Castell de Sant Joan, els jaciments ibèrics…) han passat els sis primers mesos de l’any 65.221 persones. L’any passat, en el mateix període de l’any, n’hi van pasar 56.348. “Es tracta d'una xifra molt significativa, si tenim en compte que l'any anterior ja s'havien vist increments importants en els equipaments del patrimoni cultural de Lloret respecte l’any 2014”, segons ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert. Les 65.221 persones que han visitat un element del MOLL ho han fet principalment als Jardins de Santa Clotilde, que segueixen sent l’espai més visitat.

Una altra de les dades que corrobora els bons registres del primer semestre de 2016 són els ingressos que les visites als diferents equipaments han suposat per a Lloret. S’ha passat del 107.375 euros de l’any passat als 145.034 d’aquest primer semestre del 2016, un increment que suposa el 35 per cent respecte el mateix període de l’any anterior.

Cal recordar que per seguir posant en valor el patrimoni lloretenc, enguany s’han posat en marxa tres noves visites guiades:

-       Visita teatralitzada 'Misteriós crim a la mansió Garriga'. Un visita que es planteja al públic com un joc d’enigmes a la vegada que els visitants redescobreixen el Museu del Mar i el llegat històric de Lloret. Aquesta visita està programada pels divendres de juliol i agost a les 21.00 h i per assistir-hi cal una reserva prèvia al 972 364454 o bé al Museu del Mar. Places limitades.

-       Visita guiada 'Una història de pel·lícula' als Jardins de Santa Clotilde. Aquesta visita es fa a les 21.30 h amb acompanyament musical basat en bandes sonores de pel·lícules i en acabar, s’ofereix al públic assistent una copa de cava. El proper dissabte 16 de juliol se’n farà l’última sessió.

-       Visita guiada ‘Cementiri d’ànimes’ que permet al públic endinsar-se al Cementiri Modernista de Lloret de Mar. Al llarg del recorregut nocturn, una sèrie d’ànimes de diferents personatges relacionats amb els panteons guien al públic a través de la història del cementiri. Aquesta visita es programa cada primer diumenge de mes i també cal reservar plaça prèviament al Museu del Mar perquè l’aforament és limitat.

A més, amb motiu de la Festa Major de Santa Cristina, el proper 24 de juliol, s’ha programat una jornada de portes obertes a Can Saragossa, al Castell de Sant Joan, als Jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar. “L’objectiu és seguir posant en valor el nostre patrimoni cultural”, segons ha destacat el regidor de Cultura.