Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret inaugura una exposició que retrata com era la vida a l’interior d’una masia

Lloret inaugura una exposició que retrata com era la vida a l’interior d’una masia

Del 21 de maig al 3 de juny l’exposició es podrà visitar a la capella dels Sants Metges
18-05-2018


El proper dilluns 21 de maig Lloret inaugura una exposició que vol mostrar com era la vida a l’interior d’una masia a Lloret de Mar. Sota el títol De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca, l’exposició es podrà visitar a la Capella dels Sants Metges de Lloret fins el 3 de juny. La mostra, que s’ha fet de forma conjunta entre la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Recull Rural Artesà de Lloret (RRALL) amb el suport del Servei d’Arxiu Municipal (SAMLM), pretén apropar al públic com era la vida i el dia a dia al Lloret de pagesos i terrassans. 

L’exposició mostra l’interior d’una casa de pagès i com s’estructurava en diferents àrees. La finalitat és explicar i donar a conèixer què hi havia a les cases de pagès al llarg del segle XIX i els primers anys del segle XX d’una forma didàctica. 

Segons la directora de la unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Anna Fuentes, i el president del RRALL, Rafel Roig de Llobet, amb aquesta exposició s’ha volgut explicar i mostrar que les eines i les feines a l’àmbit rural tenen un sentit perquè formen part d'un context, i afegeixen que eren estris que donaven solucions a problemes que es plantejaven a les llars. 

Anna Fuentes ha dit també, que aquesta exposició pretén acostar-nos a un Lloret que a banda del que vivia del mar també va existir, i és el Lloret rural de les vinyes, els camps i les masies. 

Una altra de les finalitats de l’exposició és la conscienciació del valor patrimonial d'aquests atuells del passat. Diu Roig que s'entén que la novetat és positiva, però sense oblidar les arrels. 

L’exposició s’estructura en cinc àrees que acullen una selecció d’eines i estris que s’utilitzaven durant el dia a dia (o quotidianament) i s’acompanya amb plafons explicatius amb imatges i testimonis. Aquests plafons porten per títol: El mas com a institució i centre de la vida familiar, Els masos lloretencs, Estructura  i  característiques dels masos lloretencs, La cuina al mas, La llar de foc i El celler, el rebost i el pastador. 

De portes endins se serveix dels textos, estris, infografia i fotografia per a configurar una visió panoràmica i no exempta de detall de la vida dels nostres avantpassats. Es podrà veure del 21 de maig al 3 de juny a la Capella dels Sants Metges de Lloret, situada al carrer de l’Hospital Vell número 16. Els horaris de visita seran de 10h a 13h i de 16h a 20h. L’entrada és gratuïta. L’exposició s’inaugurarà el dilluns 21 de maig a les 20h.

arxivat sota: ,