Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret inaugura una exposició de pintura amb el fons de la col·lecció de la Galeria Elysium

Lloret inaugura una exposició de pintura amb el fons de la col·lecció de la Galeria Elysium

L’exposició que té dues seus, la Galeria Elysium i Can Saragossa, exposa obra de Rusiñol, Dalí, o Llaverias, entre d’altres


La col·lecció de pintura de la Galeria Elysium s’exposa des d’ahir al públic a Lloret. Es tracta d’una doble exposició amb dues seus, la Galeria Elysium situada al barri de Fenals i la sala d’exposicions municipal situada a la segona planta de l’edifici de Can Saragossa. L’exposició es va inaugurar ahir a la tarda, primer a Fenals i després a Can Saragossa, amb la presència del regidor de Cultura, Albert Robert per part de l’Ajuntament i Natalia Shutova per part de la Galeria Elysium. Les dues parts van mostrar la seva satisfacció per haver pogut arribar a un acord i obrir al públic aquesta col·lecció que reuneix grans pintors de l’art català. 

L’exposició porta per nom “Joies de la col·lecció de la Galeria Elysium” i i s’hi exposa especialment pintura catalana moderna, des de mitjan del segle XIX, fins als anys 70 del segle XX, i està des d’ahir oberta al públic. Reuneix noms de prestigi de la pintura com Dalí, Picasso, Rusiñol, Sorolla, Durancamps o Meifrèn entre d’altres,  i està oberta al públic amb aquesta dues seus. 

La col·lecció Elysium va néixer ara fa deu anys després que el seu propietari visités Catalunya i s’enamorés dels paisatges i l’entorn d’aquest territori. La col·lecció ha anat creixent amb els anys i actualment està formada per prop de 300 peces de noms universals de l’art català. Cal destacar que Salvador Dalí, Rafael Durancamps i Eliseu Maifrèn són els tres artistes amb més obra dins d’aquesta col·lecció, però també destaquen noms com Rusiñol, Joaquim Mir, Ricard Camps, Ramon Casas o Ricard Opisso, entre d’altres. El denominador comú de tota la col·lecció és la mirada subjectiva que ofereixen tots aquests artistes dels paisatges de Catalunya, la terra que va enamorar el propietari de la col·lecció i que el va portar a comprar-se una casa a Catalunya i viure-hi a temporades. 

Estrena de la sala infantil de Can Saragossa. 

L’acte d’ahir també va servir per obrir al públic la nova sala infantil que el museu de Can Saragossa dedica als més petits. L’objectiu d’aquesta sala, segons va destacar la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, és “estimular als més petits a través de la curiositat i l’educació informal de caràcter lúdic i acostar-los a l’art i al patrimoni lloretenc a través de tallers, la manipulació d’objectes, activitats i l’experimentació”. 

La sala infantil del Museu de Can Saragossa acollirà a partir d’ara activitats per a la mainada i familiars tal i com ja s’està fent, i amb èxit de resposta per part del públic, al Museu del Mar.