Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret inaugura l’exposició “Imatges que inspiren” al Teatre de Lloret

Lloret inaugura l’exposició “Imatges que inspiren” al Teatre de Lloret

Es tracta d’una mostra d’obres d’art a càrrec dels alumnes de 5è de primària de Lloret inspirades en el concurs MontPhoto 2017


El festival de fotografia de natura Montphoto, que se celebra a Lloret, i els alumnes de 5è de primària de totes les escoles del municipi han creat l’exposició “Imatges que inspiren”, que es podrà visitar aquesta setmana al Teatre de Lloret del 23 al 25 de gener. La mostra forma part d’un pla de suport a l’educació en la conservació de la biodiversitat sota la creativitat de la fotografia com a punt de partida.

L’exposició ha implicat el Festival MontPhoto i  les escoles de Lloret. Ara, amb  el suport de l’Ajuntament de Lloret, es podrà visitar aquesta exposició, que segons els seus organitzadors ha sorgit arran de l’objectiu de crear una oportunitat de generar sinergia entre MontPhoto i les escoles de primària de Lloret de Mar. D’oferir una oportunitat als alumnes (per a la primera edició, els alumnes de 5è) d’acostar-se a l’aprenentatge del medi natural i als docents de les escoles de reforçar el treball competencial que porten a terme durant el curs. A més, des de MontPhoto s’afirma que l’exposició ha estat una oportunitat de seguir treballant els seus valors en favor de la conscienciació, conservació i estima de la biodiversitat de la natura.

Per fer possible l’exposició, metodològicament parlant, la proposta s’ha basat a guiar l’alumne en l’observació de la imatge i a partir d’aquí generar una rutina de pensament que el condueixi a fer les connexions de coneixement més pertinents per a ell. Per fer-ho, han proposat una rutina de pensament clàssica: què veig, què penso/sento i què em pregunto. Cada alumne, davant la imatge escollida, omple una taula per poder treballar a l’aula a partir del que s’ha preguntat. Des de MontPhoto s’ha volgut que l’alumnat faci un exercici de diferenciació entre la mera descripció del que veu, la interpretació d’allò que veu i finalment l’acció de fer alguna cosa amb allò que veu i sent/pensa. El treball a l’aula ha estat molt lliure i ha anat en funció de com s’ha posicionat l’alumne, però també el marc que ha establert el docent; en qualsevol cas s’ha demanat que cada alumne fes un producte plàstic/artístic (dibuix, maqueta, collage, multimèdia, poesia visual…) que respongués d’alguna manera a les preguntes que la imatge els provocava. Finalment del que s’ha tractat és de poder-ho compartir amb altres alumnes, tant des de l’experiència com des del procés, com des del resultat. La part final d’aquest procés és l’exposició que s’inaugura dimarts que ve al Teatre de Lloret.

“Imatges que inspiren” es podrà visitar els dies 23, 24 i 25 de gener al Teatre de Lloret de 17.00  a 20.00 h i està oberta a tot el públic. Segons Paco Membrives, president de MontPhoto, "és un magnífic viatge a la descoberta de la natura en un sentit ampli: el món de les plantes, els animals, tots els hàbitats i la interacció del home. Un projecte integrat plenament en el programa de medi o de plàstica dels alumnes de 5è de primària i que podria ampliar-se a altres programes de diferent nivell educatiu".

Per fer possible l’exposició, hi han participat un total de 321 alumnes de 5è de primària de totes les escoles de Lloret i està integrada per 66 fotografies de les 110 que es van exposar en la passada edició de MontPhoto, l’octubre de 2017.

L’exposició avui es podrà visitar cada tarda des del mateix dimarts 23 fins al dijous 25. Durant els matins, la visitaran totes les escoles de Lloret.

Per a més informació sobre l’exposició, podeu consultar aquest enllaç:

http://montphoto.com/website/noticies.asp?id_noticia=263.