Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret identifica els equipaments municipals amb pictogrames adaptats per a persones amb trastorn d’espectre autista (TEA)

Lloret identifica els equipaments municipals amb pictogrames adaptats per a persones amb trastorn d’espectre autista (TEA)

12-03-2020


Avui l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’Associació Pas a Pas cap a la inclusió de persones amb autisme han presentat “PictoLloret” un programa que consisteix en la instal·lació de 36 pictogrames als equipaments municipals i que tenen per objectiu millorar l’accessibilitat a aquests equipaments a les persones amb trastorn de l’espectre autista.

Eva Palau, presidenta de Pas a Pas explica que “Moltes persones amb trastorn d’espectre autista tenen dificultat per comprendre la informació verbal o escrita; els recursos visuals ajuden a les persones amb TEA a comprendre i integrar més ràpidament la informació que els envolta, facilitant l’aprenentatge i autonomia”. Hi ha afegit “aquesta iniciativa també serveix per visibilitzar que hi ha gent que accedeix a la informació de manera diferent i que si posem les eines necessàries potenciem que siguin més autònoms”.

Els pictogrames s’han elaborat seguint les indicacions del portal aragonès de Comunicació Aumentativa i Alternativa, ARASAAC, que és un referent en aquest àmbit.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, considera que “és un petit gest però molt important ja que és un pas més en el treball per esdevenir una ciutat més inclusiva”. Pel regidor de l’àrea de Capacitats Diferents, Francisco Pastor “és una iniciativa que no només ajuda a les persones amb Trastorn d’Espectre Autista també és útil per persones amb discapacitat auditiva, gent gran o persones d’altres nacionalitats”.

L’associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme, té per finalitat, entre altres, treballar per a les persones amb autisme per fomentar-ne la inclusió social, defensar els seus drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies. Actualment la conformen una trentena de famílies de Lloret i pobles veïns. L’any passat l’Ajuntament de Lloret va signar un conveni de col·laboració que ha permès crear un centre de serveis, formació i atenció terapèutica, ubicat al Rieral, i que està dedicat a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista).