Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret i Blanes s’uneixen per homenatjar el film ‘El cor del pi negre’, seleccionat al Festival de Sitges, el film que el va inspirar "Vida en Sombras", de Llorenç Llobet-Gràcia

Lloret i Blanes s’uneixen per homenatjar el film ‘El cor del pi negre’, seleccionat al Festival de Sitges, el film que el va inspirar "Vida en Sombras", de Llorenç Llobet-Gràcia

‘Vida en sombras’, que es veurà avui dijous a Lloret, és la base del documental del cineasta blanenc Jaume Pujadas, que es visionarà diumenge a Blanes
06-04-2017


El documental El cor del pi negre, que va ser seleccionat a la secció oficial a competició del Festival de Sitges 2016, així com la pel·lícula que el va inspirar Vida en Sombras, de l'any 1948, es projectaran en dues sessions que tindran lloc a avui dijous 6 d’abril a Lloret i diumenge, dia 9 d'abril a Blanes.

La pel·lícula recentment restaurada per la Filmoteca de Catalunya, Vida en Sombras, es podrà visionar avui dijous a partir de les 21:00 h de la nit al Teatre de Lloret. Les entrades són gratuïtes, prèvia invitació. L’activitat l’organitza el Cineclub Adler de Lloret. I el diumenge 9 d’abril al teatre de Blanes, es projectarà El cor del pi negre, també amb entrada gratuïta, a les 19.00 h de la tarda. Després de cadascuna de les projeccions s’ha organitzat a cada municipi una taula de debat.

A Lloret es farà amb el director d'El Cor del Pi Negre, Jaume Pujadas, acompanyat de Iolanda Ribas, membre de l'equip de restauració de la Filmoteca, mentre que a Blanes es comptarà amb l'equip de producció del documental.

El projecte del Teatre de la Costa Brava Sud en què treballen plegats els ajuntaments de Blanes i Lloret ha fet possible aquest Pack Llorenç Llobet-Gràcia/ Pujadas Codony que permet satisfer de franc la incògnita que suscita el visionat d'El cor del pi negre.

El cor del pi negre, un tribut al cineasta sabadellenc Llorenç Llobet-Gràcia (1911-1973), un cineasta pràcticament desconegut pel gran públic. La seva abundant i reconeguda obra com a amateur i la seva única incursió en el món professional, Vida en sombras (1948), despleguen un univers regit únicament i exclusivament pel cinema, entès com una passió vital. 

El treball de Jaume Pujadas es planteja com una recerca, el resseguiment d'un personatge que, mogut per les imatges de les pel·lícules de Llorenç Llobet, anirà descobrint el paisatge fílmic i personal del cineasta de Sabadell. Per la seva banda, Vida en sombras és la biografia d'un cineasta nascut en un cinema de fira, convertit en operador durant la Guerra Civil i pel qual el cinema resulta vital en moments transcendentals de la seva vida. 

arxivat sota: ,