Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret estrena una nova visita teatralitzada aquest diumenge 16 de setembre.

Lloret estrena una nova visita teatralitzada aquest diumenge 16 de setembre.

La maledicció dels Déus es presenta com un joc de pistes que té com a objectiu mostrar al públic el jaciment ibèric de Turó Rodó.
14-09-2018


La Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret estrena nova visita aquest diumenge 16 de setembre al jaciment ibèric de Turó Rodó. Amb el títol, La maledicció dels Déus, la visita es planteja al públic com un joc de pistes. La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha avançat que, amb la voluntat de posar en valor el jaciment, s’ha dissenyat aquesta nova visita que es planteja con un joc on hi poden participar petits i grans, ja que està pensada per a tota la família. 

La visita comença amb la benvinguda dels assistents per part d’una arqueòloga que els ensenyarà el poblat ibèric del Turó Rodó i els explicarà que els ibers que hi vivien adoraven la figura d’una deessa la imatge de la qual encara no s’ha pogut trobar mai. A més, l’arqueòloga els dirà als assistents que, segons una llegenda, si no es troba aquesta imatge durant aquest mateix any, els Déus enviaran un seguit de malediccions al habitants de Lloret. Per això, l’arqueòloga demanarà ajuda als petits més valents per trobar junts la figura. Se sap que la imatge de la deessa està amagada al poblat però mai no s’ha pogut trobar. Tot i que els visitants tenen algunes pistes que els podran ajudar, hi ha una complicació afegida, i és que les pistes no s’acaben d’entendre perquè malauradament estan en alfabet iber… Es podrà resoldre l’enigma? Caurà sobre Lloret la maledicció dels Déus? 

Fuentes ha dit que es tracta d’una visita molt didàctica, on, a través d’aquesta gimcana, els petits aprendran com vivien els ibers, com eren les seves cases, el seus poblats  i entendran també la feina que fan els arqueòlegs. 

La visita s’adreça a nens i nenes a partir de sis anys acompanyats d’un adult. 

L’estrena és aquest diumenge 16 de setembre a les 11 .00 h del matí i s’allargarà cada diumenge al matí fins el diumenge 14 d’octubre, excepte el diumenge 7 d’octubre. 

Les places són limitades. Cal inscripció prèvia al Museu del Mar o al web de Patrimoni. 

D’altra banda el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre, Lloret torna a participar un any més a la campanya del Cap de Setmana Ibèric que se celebra arreu del país oferint la visita teatralitzada, Els romans ja són aquí, que es va estrenar aquest estiu. La visita es farà el dissabte 6 d’octubre a les 17.00 h de la tarda i el diumenge 7 d’octubre a les 11.00 h del matí. Per tant, el diumenge 7 d’octubre, no es farà la visita, La Meledicció dels Déus.