Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret estrena dues noves visites aquest mes de maig als Jardins de Santa Clotilde i al Cementiri Modernista

Lloret estrena dues noves visites aquest mes de maig als Jardins de Santa Clotilde i al Cementiri Modernista

Als jardins s’ha programat un taller familiar i al cementiri una visita teatralitzada amb un rapsoda
04-05-2018


Aquest mes de maig, la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret estrena dues noves propostes per tal de seguir donant a conèixer els equipaments patrimonials de Lloret d’una forma amena. D’una banda, per a tots els diumenges de maig, s’ha programat un taller familiar als Jardins de Santa Clotilde que porta per nom Una planta, una vida. I els dies 25 i 29 de maig i el 28 de juny s’estrena una nova visita teatralitzada al Cementiri Modernista, titulada Contes de lluna plena.

Taller Una planta, una vida

Aquest taller es farà tots els diumenges del mes de maig a les 11.00 h del matí i s’adreça a famílies amb nens i nenes a partir de quatre anys. En aquest taller es proposa als assistents ajudar a plantar arbres i plantes als jardiners de Santa Clotilde, però abans que res els nens s’han de familiaritzar amb alguns dels arbres que actualment estan plantats en aquests magnífics jardins noucentistes.

És per això que els assistents al taller coneixeran de primera mà les diferents parts dels arbres, la diferència que hi ha entre arbres de fulla caduca i de fulla perenne, per què necessitem els arbres i per què els hem de cuidar i respectar. Es proposarà als participants un passeig pels jardins per tal d’identificar alguns dels arbres més comuns de la flora mediterrània i aprendre’n algunes curiositats. Després cada nen o nena farà una etiqueta amb els seu nom i la data del dia. Plantaran llentiscle i al costat de la planta hi posaran l’etiqueta de cada nen per tal que, quan passi el temps, ells puguin visitar els jardins, trobar la seva planta i veure-la créixer.

Finalment es lliurarà a cada assistent un diploma per agrair la seva important col·laboració a l’hora de repoblar els jardins i com a compromís de respecte cap a les plantes i el medi ambient. L’objectiu d’aquest taller és que els participants coneguin els jardins, reconeguin la flora mediterrània i aprenguin a respectar la natura.

Per a participar en aquest taller, cal inscripció prèvia al Museu del Mar o bé al web patrimoni.lloret.cat. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però és necessari que vagin sempre acompanyats d’un adult.

Visita teatralitzada Contes de lluna plena

Els dies 25 i 29 de maig i el 28 de juny, coincidint amb la lluna plena, s’estrena al cementiri Modernista una nova visita teatralitzada. En aquesta ocasió, un rapsoda, acompanyat d’un violinista, narrarà als assistents contes antics que li explicava el seu avi quan era petit i el portava a passejar pel cementiri lloretenc. Aquestes visites es faran a les 21.00 h i l’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia al Museu del Mar o al web patrimoni.lloret.cat.