Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret es suma a la campanya de Recapte d’Aliments de forma presencial i en línia

Lloret es suma a la campanya de Recapte d’Aliments de forma presencial i en línia

Els participants podran portar els aliments al Centre de Distribució d’Aliments, fent un donatiu a través del web del Banc d’Aliments o comprant un tiquet solidari als diferents establiments participants
17-11-2020


Del 16 al 21 de novembre i del 16 de novembre al 16 de desembre Lloret es suma una vegada més al Gran Recapte d’Aliments.

Des de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar-hi la seva operativa i donar resposta a una demanda creixent d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L'escenari de la pandèmia COVID-19 d’aquesta tardor sembla indicar que l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i l’alentimentde l'activitat econòmica comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les seves necessitats bàsiques. Concretament en el cas de Lloret s’ha doblat el nombre d’usuaris i ja s’ha arribat a les 900 famílies. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, explica que “des de l’Ajuntament de Lloret i Càritas vàrem copsar que era important poder oferir també un lloc presencial per a aquelles persones que volen portar la seva bossa d’aliments; per això hem activat aquest punt al mateix Centre de Distribució d’Aliments ubicat al Pavelló d’Esports”. L’horari és de 9 a 13 h. Pel que fa als productes, poden ser tot tipus de productes ben envasats on consti la data de caducitat i també s’accepten productes frescos donat que el CDA disposa de cambres de refrigeració.

Es poden comprar tiquets solidaris als supermercats i es pot fer un donatiu econòmic al web del Banc d’Aliments (granrecapteonline.com) i amb Bizum 33596. Es pot donar 1€, 3€, 5€, 10€, 20€, 50€ o la quantitat que es vulgui i el destí dels diners serà la compra d’aliments. Els donatius que es facin a la vila serviran per abastir el Centre de Distribució d’Aliments de Lloret.

L’alcalde de Lloret remarca que “com diu la campanya, la nova realitat de moltes persones és una nevera buida. Aquesta COVID-19 ha deixat sense feina, i per tant sense possibilitats econòmiques, col·lectius que mai havien estat en desocupació. El sector turístic, del quan depèn gran part del nostre municipi, n’és un exemple. Per tant, demano la implicació de tothom”.