Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar signa un conveni amb la galeria d’art Elysium

Lloret de Mar signa un conveni amb la galeria d’art Elysium

La galeria d’art Elysium disposa d’una important col·lecció de pintors amb gran rellevància com Opisso, Nonell, Casas, Rusiñol, Mir, Sorolla i altres.
13-04-2018


L’Ajuntament de Lloret de Mar i la galeria d’art Elysium han signat un conveni de col·laboració per tal d’incloure la difusió de les exposicions organitzades conjuntament de tots els equipaments culturals de Lloret de Mar (MOLL).

Aquesta galeria d’art disposa d’una important col·lecció de pintors amb gran rellevància com Opisso, Nonell, Casas, Rusiñol, Mir, Sorolla, Meifrén, Canals, Durancamps, Matilla, Terruella, entre altres. Tota aquesta col·lecció complementa i enriqueix en l’àmbit de l’art la difusió de Lloret de Mar en l’entorn cultural i artístic.

Es tracta d’una col·lecció d’art català, aplegada en un període entre set i vuit anys per part d’un important col·leccionista lituà que, alhora que fixava la residència a Catalunya, perllongava el seu amor cap al nostre art. El nucli fonamental del conjunt està articulat a partir de l’època daurada de la pintura catalana, és a dir, els segles XIX i XX. Hi podem trobar noms rellevants del Modernisme com ara Ramon
Casas, Santiago Rusiñol, Arcadi Mas, Joaquim Mir, Isidre Nonell, Francesc Gimeno o Eliseu Meifrén, que enllacen amb alguns dels més destacats representants de l’anomenada Escola de París, com Rafael Durancamps, Carles Nadal o Emili Grau Sala.

També hi podem trobar altres figures de categoria internacional, com Alfons Mucha, Amedeo Modigliani, Marc Chagal o Joaquin Sorolla, i un conjunt nombrós de peces de Salvador Dalí.

A partir de la signatura d’aquest conveni, està previst que es desenvolupin diferents accions promocionals i de difusió entre els equipaments lloretencs i la galeria Elysium. Aquestes accions estaran vinculades amb una exposició conjunta anual i complementària que s’exposarà a l’edifici de Can Saragossa i a la galeria abans esmentada. També estan previstes visites guiades a ambdós equipaments i l’organització de visites pedagògiques gratuïtes per als escolars de Lloret de Mar.

Per a més informació sobre la galeria, podeu consultar aquest enllaç: galeriaelysium.es/

arxivat sota: ,