Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar seu de la Selecció Espanyola Absolut d'Hoquei amb Cadira de de Rodes Elèctrica (HSRE)

Lloret de Mar seu de la Selecció Espanyola Absolut d'Hoquei amb Cadira de de Rodes Elèctrica (HSRE)

El proper 19 de febrer la Piscina de Lloret també acollirà una formació en busseig inclusiu
12-02-2022


Avui al matí la Selecció Espanyola d’Hoquei amb Cadira de Rodes Elèctrica (HRSE) ha iniciat els seus entrenaments al pavelló Pompeu Fabra de Lloret de Mar. Fins diumenge al migdia aquests jugadors provinents principalment de València i Madrid realitzaran sessions de tecnificació com a preparatius pel proper Mundial que tindrà lloc del 7 al 15 d’agost a Suïssa.

L'Hoquei amb Cadira de Rodes Elèctrica (Powerchair Hoquei) és un esport pensat per a persones amb un important grau de discapacitat que inclou tant els esportistes amb discapacitat física com els de paràlisi cerebral o dany cerebral adquirit. Actualment a l’Estat Espanyol hi ha un total de 7 equips. A València, la UD Levante Masclets; a Madrid, el CP Alcobendas i CP Maguerit; i a Catalunya, el CE Dracs Guttmann, Comkedem, Sant Rafael i ADB Barberà.

A més el proper 19 de febre a la Piscina de Lloret s’organitza una formació en la especialitat d’Acompanyant en Busseig Adaptat organitzada per l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat (ACBEA) amb la col·laboració de FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques), Oceanos Diving Center de Lloret de Mar i l’Ajuntament de Lloret. En paraules de Ana Garcia Castany, regidora d’Esports, “des de Lloret de Mar apostem per l’esport per a tothom i per tant és una satisfacció acollir tant esdeveniments esportius inclusius com aquestes formacions per a professionals que els ajuden a millorar les seves competències en aquest àmbit”.

Paral·lelament Lloret Turisme també està treballant en l’àmbit del turisme inclusiu amb l’objectiu de millorar la oferta de Lloret de Mar per a aquest segment de mercat amb iniciatives publico-privades com són l’ampliació de les places d’allotjament accessible, la supressió de barreres arquitectòniques i l’increment de la oferta en productes adaptats per a persones amb diversitat funcional a les empreses d’activitats, entre d’altres. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme explica que “Pels propers 26 i 27 d’abril estem preparant unes jornades de formació per al personal de l’empresa pública i privada de Lloret de Mar que seran impartides per ILUNION, consultora del grup Fundació ONCE, i experts d’altres entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la indústria turística en qüestió d’accessibilitat i inclusivitat”. A Europa hi ha 83 milions de turistes potencials amb diversitat funcional i, d’aquest total, un 70% té possibilitats físiques i econòmiques per viatjar.

arxivat sota: ,