Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar incorpora a una aplicació per ajudar les persones amb mobilitat reduïda a trobar places reservades d’estacionament municipal

Lloret de Mar incorpora a una aplicació per ajudar les persones amb mobilitat reduïda a trobar places reservades d’estacionament municipal

Es tracta de Park4dis que ja funciona en més de 230 municipis d’Europa
09-07-2021


Avui l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; el promotor de la iniciativa Park4Dis, Carlo Castellano i el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández han presentat l’adhesió de Lloret de Mar a la nova aplicació “Park4dis” que ajuda les persones amb mobilitat reduïda a conèixer la ubicació de les places reservades i la normativa d'altres zones d’estacionament permeses per a aquest col·lectiu. En total a Lloret de Mar hi ha 225 places reservades exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda, està permès l’estacionament gratuït i sense límit a les zones blaves; i a més en cas de no estar disponibles poden estacionar a les zones de càrrega i descàrrega amb el corresponent document acreditatiu durant un temps màxim de dues hores. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernàndez, ha explicat que “des del departament de mobilitat hem considerat que era una aplicació molt útil per facilitar l’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda”.

Així doncs, i gràcies a l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Lloret de Mar i l'empresa Park4dis, l'aplicació maparà les places d’aquest tipus del municipi amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat a Lloret de Mar per ajudar les persones que tenen la mobilitat reduïda, especialment aquells que visiten el municipi, a trobar ràpidament aquestes places reservades.

A més de ser una guia d'accessibilitat a totes aquelles places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, l'aplicació també inclou informació sobre cada  plaça i la normativa vigent a cada municipi per conèixer altres zones on poder aparcar, com la zona blava o la zona de càrrega o descàrrega en el cas de Lloret de Mar. Finalment, també permet reportar incidències i ajudar a mantenir la informació actualitzada. Carlo Castellano, de Park4dDis, explica que “és una aplicació que, a banda de localitzar les places i fer més accessible i entenedora la normativa, en altres fases, pot arribar a permetre informar de l'ocupació de la plaça, fer reserves en una determinada franja horària o aportar estadístiques per ajudar a la planificació municipal”.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que “l’accessibilitat és un projecte de ciutat i destinació que treballem des dels diferents departaments de l’Ajuntament de forma transversal”. En aquesta línia fa dues setmanes el personal de les Oficines de Turisme de Lloret de Mar va participar en una jornada formativa i de conscienciació a càrrec de l’empresa ILUNION del grup Fundació ONCE.

Actualment, Park4dis està vigent en més de 230 municipis d'Espanya i Europa, a països com Itàlia i Portugal.

arxivat sota: , ,