Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar promou la recollida de vidre durant l’estiu per aconseguir una ciutat més sostenible

Lloret de Mar promou la recollida de vidre durant l’estiu per aconseguir una ciutat més sostenible

Un total de 270 hotels, restaurants, bars i quiosquets de la localitat estan adherits als servei municipal de recollida porta a porta d’envasos de vidre
21-06-2022


  • Lloret tornarà a competir per obtenir la Bandera Verde d’ECOVIDRIO que premia l´esforç de l´hostaleria local, la ciutadania i el propi consistori en el seu compromís amb el reciclatge d´envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

Ecovidrio, l´entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d´envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té per objectiu guardonar l´esforç d´establiments de l´hostaleria local i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda. 

L’estiu de 2022, seran 27 els municipis de Catalunya que participaran en la campanya que va iniciar-se el 15 de juny i finalitzarà el 31 d’agost. Durant aquest període un equip d’informadors ambientals realitzaran visites als diferents establiments de la localitat per assessorar-los i fer seguiment del servei de recollida d’envasos de vidre, així com per tal de proporcionar-los els materials necessaris per facilitar-los la segregació d’aquests materials valoritzables i fomentar la participació. 

El servei de recollida porta a porta de vidre està implantat al municipi des de l’any 2000, i actualment són 270 els establiments adherits, entre hotels, apartaments, càmpings, restaurants, bars, discoteques... i d’altres grans generadors. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d´un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d´economia circular. 

La voluntat és progressar en l’assoliment dels objectius que marca la Directiva Europea i complir les obligacions de la normativa vigent a Catalunya. Generar menys residus i assegurar el seu reciclatge és un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica. 

L´any 2021 els establiments i ciutadania de Lloret de Mar van reciclar fins a 916 tones de residus d´envasos de vidre, 230 tones més que l’any anterior quan s’havien obtingut uns valors molt inferiors als habituals degut a la repercussió de la COVID19 en el sector turístic. 

Lloret amb la línia de millorar els resultats de recollida selectiva dels darrers anys, vol comptar amb la col·laboració del sector de l’hostaleria i la restauració del municipi, que esdevé essencial per assolir els objectius i fer de Lloret una ciutat més sostenible.

arxivat sota: Actualitat, Campanya, Medi Ambient