Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar presenta una ruta indiana

Lloret de Mar presenta una ruta indiana

La ruta, que es farà cada dissabte a partir del 4 de març, també inclou una visita per la casa museu de Can Font
28-02-2017


L’Ajuntament de Lloret  ha programat una nova visita guiada que consistirà en una passejada on els visitants podran conèixer, per una banda, la casa indiana de Can Font, i, per l’altra, el passat indià de Lloret.

La nova proposta, que tindrà un caràcter setmanal, arrencarà el proper dissabte 5 de març a les 11h del matí al Museu del Mar i conduirà als participants pel passat indià de Lloret. I és que a finals del segle XVIII i durant la primera meitat del segle XIX, diversos lloretencs van embarcar-se a l’aventura de fer fortuna al nou món. Pocs van tornar, però els que ho van fer havent aconseguit fer fortuna, van transformar l’urbanisme, la cultura i la vida de Lloret. La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha destacat que “a Lloret de Mar s’hi troben molts elements indians que amb aquesta ruta es volen posar en valor i donar-los a conèixer”.

La ruta indiana de Lloret culmina amb la visita guiada a la casa museu de Can Font, recentment inaugurada, que s’ha incorporat al MOLL (Museu Obert de Lloret), i que és el testimoni de com eren les cases indianes, que es van construir entre finals del segle XIX i principis del XX, principalment motivades pel retorn dels indians que havien fet fortuna a les Amèriques. Actualment és la única casa d’indians municipal de tot Catalunya que s’ha obert al públic. Construïda l’any 1878, ara fa dos anys, l’Ajuntament de Lloret va elaborar un projecte de rehabilitació de casa que va culminar el passat mes de novembre amb la inauguració i obertura al públic de la casa.

El regidor de Cultura, Albert Robert, ha dit que “l’objectiu d’aquesta nova visita, que es farà cada dissabte al matí, és difondre el patrimoni indià de Lloret”.

La primera visita s’ha programat pel dissabte 5 de març a les 11.00 h del matí. Per a participar-hi cal reservar prèvia trucant al Museu del Mar al 972 36 44 54 o bé al web patrimoni.lloret.cat