Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar presenta una campanya de sensibilització contra la violència masclista

Lloret de Mar presenta una campanya de sensibilització contra la violència masclista

S’han dissenyat uns sotagots que es repartiran als hotels, bars i restaurants adherits
02-12-2016


L’Alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el vicepresident del Gremi d’Hotels, Francesc Batlle; la presidenta de l’Associació de Dones l’Aurora, Concha Alferez i la regidora de la dona, Mònica Cunill han presentat avui una campanya de sensibilització contra la violència masclista que s’emmarca en els actes programats amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

“Queda molt de camí per fer per arribar a la igualtat” ha destacat la Concha Alferez, presidenta de l’Associació de Dones, l’Aurora.

La campanya de sensibilització consisteix en la distribució, entre els hotels, bars i restaurants adherits, d’un sotagots que inclou l’eslògan “El #silenci també #mata” i “Mai es tard per dir prou”.

La regidora de la Dona, Mònica Cunill ha explicat que “Aquests sotagots es vendran a l’ associació de dones L’ Aurora, per un preu mòdic de 0,50 € cada sotagot. Cada establiment que en compri se li donarà un cartell que acrediti que s’ha sumat a aquesta campanya endegada per la Regidoria de la dona i aquesta associació de dones”.

La totalitat de la recaptació per la venda d’ aquests sotagots anirà íntegrament a una entitat que treballa amb dones maltractades.

El vicepresident del Gremi d’Hotelers, Francesc Batlle ha destacat que “cal eradicar qualsevol tipus de violència, començant per la envers les dones i per això estem contents de poder participar en aquesta iniciativa”.

L’alcalde de Lloret ha explicat que “El Servei d’ Informació i Atenció a les Dones de Lloret l’ any 2015 va realitzar 528 atencions a 196 dones; 238 han estat amb la psicòloga del servei i 290 han estat consultes jurídiques. De les 196 dones ateses 60 es trobaven en situació de violència i malauradament no totes han acabat denunciant”. L’alcalde també ha destacat “el treball en xarxa que es fa amb la coordinació entre els departaments de Serveis Socials, Policia Local, MMEE, els serveis del CAP, la Regidoria de la Dona i el grup de voluntàries que fan acompanyaments a víctimes de violència”  i ha avançat que “aquest treball en xarxa fa que s’hagi elaborat un circuit d’actuació local contra la violència masclista que s’aprovarà en breu”.