Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar presenta un nou bus urbà que s’incorpora a la flota municipal de LloretBus

Lloret de Mar presenta un nou bus urbà que s’incorpora a la flota municipal de LloretBus

Inclou millores mediambientals i d’accessibilitat
14-07-2021


L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat i el regidor de Mobilitat, Cristian Fernàndez acompanyants de Pedro Muntaner, Director General d'Expansió de Sagalés  i el Cap d'Explotació de la base de Lloret, Narcís Sala, han presentat avui el nou bus urbà que s’incorpora a la flota municipal que actualment ja comptava amb cinc vehicles. 

El nou autobús és un OTOKAR Vectio C, Euro 6D que en paraules del regidor de Mobilitat, Cristian Fernàndez “la més sostenible per a vehicles dièsel” i té una llargada de 9,265 metres i capacitat per a 25 persones assegudes, 39 dempeus i 1 cadira de rodes (o 6 persones més dretes). Es troba equipat amb Kneeling, ABS, ASR, canvi automàtic i en termes d’accessibilitat el regidor de Mobilitat també ha explicat que “disposa de rampa d'accés automàtica per a persones amb mobilitat reduïda, a més una de manual per casos d'emergència”. A més, a nivell de seguretat, incorpora “FOGMAKER, un dispositiu capaç de detectar i aturar qualsevol conat d'incendi al motor”.

Fins ara la línia urbana L2 que cobrirà aquest nou vehicle la realitzava, principalment, un bus de marca IVECO Wing de 14 anys provinent de l’antic concessionari i amb capacitat per a portar 14 persones assegudes i 16 dempeus més 1 PMR, tot i que en aquest cas la rampa únicament era manual. 

El nou servei de bus urbà va començar l’1 de maig de 2018 després d’una licitació que va substituir l’anterior concessió. Actualment compta amb 6 línies d’autobús per facilitar la mobilitat per la ciutat i per connectar els principals punts d’interès de Lloret de Mar. La xarxa de línies divideix la ciutat en tres sectors diferenciats que conflueixen a l’estació d’autobusos com a punt d’interconnexió de les3 línies (L11, L12, L13) i addicionalment es dona cobertura a barris i urbanitzacions amb les línies L2, L3 i L4. 

Hi ha un total de 5 abonaments que es poden fer servir a les 5 línies. Els títols disponibles són: T10, abonament mensual, abonament jubilats i abonament estudiants i l’abonament T-Dia que es va aprovar al darrer ple. El T-Dia, que està en procés d’implementació, tindrà un preu de 5€ que permetrà fer servir de manera il·limitada els busos urbans durant 24 hores. 

Sagalés opera amb una flota de 6 autobusos, dels quals quatre fan les línies regularment i dos, els més antics, serveixen de suport en cas d’incidències. 

El servei compta amb una web pròpia (www.lloretbus.cat) amb tota la informació del servei, línies, parades, horaris i recorreguts. 

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, “els darrers anys hem aconseguit una millora substancial en el transport urbà, hem pogut arribar a nous barris i urbanitzacions, incorporar nous vehicles amb millores en sostenibilitat i accessibilitat i hem treballat en nous abonaments per les necessitats dels diferents perfils d’usuaris. Les estadístiques de satisfacció són positives i mostren que aquesta és la línia en la qual hem de continuar treballant”.