Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar obté la bandera blava a totes les seves platges

Lloret de Mar obté la bandera blava a totes les seves platges

En total són cinc: Platja de Lloret, platja de Fenals, Cala Canyelles, Santa Cristina i cala Sa Boadella
04-05-2023


 

  • Lloret de Mar es converteix així en el segon municipi de Catalunya amb més banderes blaves, en comparativa amb altres municipis que també en tenen cinc, i només per darrere de Sitges

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol.

Lloret de Mar ha obtingut Bandera Blava a totes les seves platges, concretament a les platges de Lloret i Fenals i a les cales de Canyelles, sa Boadella, Santa Cristina-Treumal. Lloret de Mar es converteix així en el segon municipi de Catalunya amb més banderes blaves, en comparativa amb altres municipis que també en tenen cinc, i només per darrere de Sitges.

Així mateix, es continua apostant per la consciència i preservació de l’entorn natural i, novament, el Centre d’Interpretació de Fenals, ha estat guardonat amb el distintiu de “Centro Azul”. Justament aquest mes passat, amb col·laboració amb Lloret Turisme s’ha dut a terme un taller de biologia marina adreçat a famílies a càrrec de biòlegs marins de la Casa del Mar.

L’alcalde de Lloret, Albert Robert, ha remarcat que “el nostre entorn natural amb les platges i cales són un dels nostres principals atractius i aquest reconeixement mostra el esforços que s’hi aboquen tant a nivell públic com els privats que hi presten els seus serveis”. Anualment Lloret de Mar destina més d’1 milió i mig en el manteniment i serveis a les platges. El servei de salvament i socorrisme, contractat a l’empresa Proactiva Serveis Aquàtics, SL, és dels serveis de la Costa Brava que ofereix mes mesos de servei i a més ve reforçat per personal municipal, amb un equip de vigilants de platja, els Tècnics Auxiliars de Protecció de Civil i els informadors cívics que sumen en total més de 31 persones, en la temporada alta.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional, la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest distintiu, reconegut internacionalment, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental; així com la correcta neteja i qualitat de l’aigua de bany.