Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar obre expedient a cinc botigues de lloguers de ginys elèctrics

Lloret de Mar obre expedient a cinc botigues de lloguers de ginys elèctrics

Comercialitzaven ginys elèctrics sense acreditar les certificacions administratives i de seguretat necessàries


La Policia Local de Lloret ha aixecat acta a cinc establiments de lloguer de ginys elèctrics, i ha immobilitzat un total de 19 vehicles, per comercialitzar ginys elèctrics amb un capacitat superior als 1000 watts, sense complir les obligacions administratives i de seguretat per la seva  comercialització i ús a les vies públiques.

Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que “Des de Serveis Jurídics iniciarem uns expedients sancionadors i les sancions, si arriba el cas, poden anar dels 10.000 als 100.000€”. I ha afegit “Parlem de vehicles que poden assolir una velocitat alta, per la seva configuració, pes i potència elèctrica, assimilable a un ciclomotor o superior, poden comportar un risc per la seguretat de les persones. Per aquest motiu és primordial que tant els propietaris d’aquests lloguers com els conductors compleixin tota la normativa, al igual que es demana a qualsevol altre vehicle abans d’autoritzar-lo a circular, especialment quan es tracta del lloguer”.

L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar al Ple del passat mes de febrer la nova ordenança de ginys elèctrics. Entre altres coses, la nova normativa municipal exigeix a les persones que condueixin patinets elèctrics que vagin documentades, que entre patinet i patinet hi hagi una distància de 50 metres, i que l’empresari que lloga l’aparell informi de la nova ordenança i que vetlli perquè qui lloga el patinet tingui una mínima habilitat.