Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar inicia el pla formatiu de prevenció de la COVID-19 per a tots els treballadors turístics

Lloret de Mar inicia el pla formatiu de prevenció de la COVID-19 per a tots els treballadors turístics

El pla formatiu tindrà dues etapes: un primer bloc de formació general i un segon de formació específica per tipologies de sectors
08-05-2020


L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, ha presentat el calendari formatiu de prevenció de la COVID-19, que comença aquest divendres dia 8 de maig. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “sector públic i privat han treballat aquest pla formatiu amb l’objectiu de recuperar la confiança d’empresaris, treballadors i visitants i propiciar una tornada a la normalitat amb les màximes garanties possibles. La formació és primordial per dotar a tots els professionals amb les eines personals i col·lectives necessàries per prevenir la COVID-19 i per aquest motiu hem desenvolupat aquest pla formatiu gratuït i homologat que volem fer accessible a tot el sector”. 

Aquestes formacions virtuals seran dutes a terme per Altimir, grup empresarial consolidat des de fa més de 25 anys en el sector de la salut mediambiental i la seguretat alimentària, especialitzat principalment en el sector de l'hostaleria, la restauració, les col·lectivitats i la indústria alimentària. 

El pla formatiu constarà de dos blocs: un primer de genèric centrat en la preparació prèvia de les empreses i equipaments, per a una obertura segura, basat en els criteris establerts per l’OMS. Aquestes sessions s’inicien aquest divendres amb sessions virtuals on s’espera que participin uns 4.000 treballadors i en les quals s’informarà de les mesures bàsiques que empreses i treballadors han d’adoptar abans i després de la reobertura de les seves activitats per prevenir i reduir el risc. Aquesta formació està oberta a tots els perfils de treballadors. 

En cada formació s’exposaran els riscos associats a cada lloc de treball, tot identificant els perills de propagació del virus, especialment en la interacció amb els clients. El programa comprendrà diverses mesures correctores per mitigar o disminuir els riscos en cada lloc de treball establint protocols molt concrets. Es formarà els treballadors en l’ús correcte dels EPI (mascaretes, guants, etc.), en els registres d'autocontrol sanitari i en mesures generals de cara a l’atenció al públic. 

A partir de la setmana vinent s’iniciarà la segona etapa amb les formacions sectorials. De moment, es duran a terme cinc tipologies de formacions específiques adreçades als sectors següents: hotels i allotjaments turístics; bars, cafeteries i oci nocturn; restaurants i comerç. El Pla de Formació previst es podria veure ampliat si es contemplessin d’altres necessitats/especificitats a cobrir. 

Aquestes formacions abordaran aspectes més concrets de cada lloc de treball. Per exemple, els treballadors de les cuines dels hotels estudiaran els riscos associats a les zones de cuina (des de l’entrada de mercaderies a la sortida de menjador) i com reduir-los amb higiene de mans, periodicitat de les neteges i desinfeccions, ús de mascaretes i guants, controls de temperatura diària als treballadors, etc. 

Enric Dotras, President del Gremi d’Hostaleria, ha recordat que “El decret d’estat d’alarma impulsava la formació virtual, especialment per als autònoms i treballadors en situació d’ERTO. Volem que el nostre sector pugui adquirir els coneixements necessaris que precisarà aquesta situació d’estiu post COVID-19” 

Els dies, horaris i links d’inscripció es detallen a continuació: 

BLOC 1 - PLA DE FORMACIÓ GENERAL:

Mesures generals per garantir la seguretat, mesures que permeten prevenir i reduir el risc.

Dirigit a empresaris i treballadors de tots els sectors empresarials. 

 

BLOC 2 - PLA DE FORMACIÓ SECTORIAL:

Pla d’actuació i Bones Pràctiques específiques del sector.

Dirigit a empresaris i treballadors dels diferents sectors. 

Dimecres 13 _ 16.00 a 19.00h_CA

Divendres 15_10.00 a 13.00h_CA

Dimarts 19_16.00 a 19.00h_ES

Àrees de restauració (cuina, menjador, bar)

Dijous 21_16.00 a 19.00h_ES

Resta d’àrees (manteniment, recepció, habitacions, etc)

Divendres 22_16.00 a 19.00h_ES 

Tota la informació actualitzada sobre les formacions en línia gratuïtes es pot trobar a: Pla de Formació COVID-19 de l'Ajuntament de Lloret.

arxivat sota: Actualitat, Treball, covid19