Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar incorpora una aplicació que permet als comerciants i restauradors connectar ràpidament amb la Policia Local en cas de robatoris o situacions d’inseguretat

Lloret de Mar incorpora una aplicació que permet als comerciants i restauradors connectar ràpidament amb la Policia Local en cas de robatoris o situacions d’inseguretat

Es tracta de l’aplicació DragAlert i també la podran utilitzar les víctimes de violència masclista
07-06-2021


L'Ajuntament de Lloret de Mar ha incorporat una aplicació de mòbil perquè els comerços, bars i restaurants de la vila i les víctimes de violència masclista puguin alertar ràpidament la Policia Local de robatoris o situacions d’inseguretat. L’aplicació DragAlert és una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes Android que consisteix en un botó virtual que en ser polsat genera un senyal d’alerta silenciosa enviat automàticament a la central de la Policia local i que indica la ubicació de la persona que està demanant ajuda. A més, l’aplicació DragAlert disposa de diferents opcions de seguiment segons el nivell de risc determinat prèviament d’acord amb el perfil de la persona usuària.

En paraules de la regidora de Comerç i Bars, Restaurants i Cafeteries, Lara Torres, “el fet de tenir un enllaç directe i ràpid amb la Policia Local contribueix a reforçar la sensació de seguretat”. Les sessions informatives per explicar el funcionament de DragAlert seran demà, 8 de juny, a les 13.30 h per a comerços i a les 17.30 h per a  bars, restaurants i cafeteries. Durant la sessió s’explicarà als responsables dels comerços com se la poden descarregar, com funciona i com fer-la anar en cas de necessitat. L'aplicació incorpora un botó vermell que els comerciants poden prémer en cas de ser objecte d'un robatori o de qualsevol situació d'inseguretat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, explica que “al moment, la Policia Local rep l'avís i desplaça una patrulla fins a l'establiment que ha activat l'alerta”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, remarca que “l’aplicació i ús de noves tecnologies per a la millora dels serveis municipals és transversal. La Policia Local els darrers anys ha desenvolupat projectes com el dels drons, les càmeres de seguretat i ara aquesta aplicació”.

arxivat sota: , , ,