Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar se suma, amb diferents actes, al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Lloret de Mar se suma, amb diferents actes, al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

L’Ajuntament també manté durant tot l’any el projecte “Tallers de prevenció de Violència” a diferents cursos de primària i ESO
22-11-2017


Com cada any Lloret de Mar es suma al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones amb diversos actes organitzats per l’Ajuntament de Lloret de Mar i diferents associacions locals com L’Aurora i la Plataforma per la Pau.

Els actes comencen demà dijous amb la lectura col·lectiva, a la Biblioteca Municipal, d’un text contra la violència masclista que també es podrà seguir a l’Instagram i al Facebook de la Biblioteca.

La lectura del manifest contra la violència masclista es farà el proper dissabte 25 de novembre, a les 12 h, a la plaça de l’Església i anirà a càrrec de l’associació de dones L’Aurora. Posteriorment hi haurà una performance i entrega de premis del concurs de frases contra la violència envers les dones. Enguany el lema és “Tornaré a viure sense tu”.

Nova Ràdio Lloret també es suma als actes amb el col·loqui “Els mites de l’amor romàntic” amb la participació d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rocagrossa, dimarts 28 de novembre, i tancarà aquest programa el Consell de Dones de Lloret de Mar, que tindrà lloc el 30 de novembre, a les 20 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal.

A banda d’aquests actes, es mantenen els tallers a les escoles i instituts de la població del projecte “Tallers per a la prevenció de la violència de gènere”.

El projecte està adreçat a dos grans grups i s’hi busca sobretot la participació activa de l’alumnat a través de diferents tallers. En el primer grup hi ha els alumnes de primària, que fan tallers d’una hora i mitjà. A 4t de primària treballen els rols de gènere, qüestionant-se el paper que la societat atribueix a les dones i els homes i a 6è de primària treballen la corresponsabilitat a la llar.

El segon gran grup són les activitats que es fan als instituts; en aquest cas els tallers tenen una durada de dues hores i hi intervenen dos  talleristes. El primer grup classe és el de 2n d’ESO i s’hi treballa la publicitat sexista; l’activitat consisteix a ser crítics amb la publicitat, entenent i debatent com ens influeixen els mitjans de comunicació en els estereotips de gènere. El segon grup classe és el de 3r d’ESO i l’activitat consisteix a anar al teatre. Es tracta de teatre social i, per tant, de ser crítics amb el que es mostra en l’obra, que són situacions en què moltes vegades es troben a la vida real. El tercer i últim grup és el de 4t d’ESO i treballen “els mites de l’ amor romàntic”; aquest taller es realitza conjuntament amb els responsables de Joventut de l’Ajuntament i el que pretenen és qüestionar aquest concepte d’amor basat en l’entrega i la dependència.

arxivat sota: Dona, Campanya, Ciutadania