Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar, darrera parada de la campanya “Fes circular la teva llauna a groc” a les platges catalanes

Lloret de Mar, darrera parada de la campanya “Fes circular la teva llauna a groc” a les platges catalanes

La campanya iniciarà al municipi el proper 28 d’agost


A principis de mes el programa europeu de sensibilització mediambiental “Cada Lata Cuenta” anunciava l'arribada de la seva campanya "Fes circular teva llauna al groc" a diverses platges de Catalunya amb l'objectiu de conscienciar els banyistes sobre la importància del reciclatge.

Després de diverses setmanes, les platges de Lloret de Mar són la darrera parada pels dinamitzadors d’aquesta campanya. Ells han estat els que durant aquest estiu han portat a la seva esquena les motxilles recol·lectores de llaunes de begudes amb la finalitat de facilitar el gest de reciclatge als banyistes amb els que a més, han tingut ocasió d'interactuar per informar-los sobre la importància de reciclar.

La campanya va començar a les platges de Cambrils i Malgrat de Mar. Després recórrer durant diversos dies, es desplaçava fins a les platges de Mataró i Mont-roig. A Calonge la campanya estarà des del dia 21 al 25 d'agost i després aquesta es desplaçarà a Lloret de Mar on estarà des del 28 d'agost a l'1 de setembre.

Pablo García, director de Cada Llauna Compte afirma "estem molt contents amb la bona acollida que hem tingut en totes aquestes platges. El nostre objectiu amb aquesta campanya era posar l'accent en la importància que té dipositar les llaunes de begudes al contenidor groc. Amb un simple gest, cuidem el nostre entorn a través de l'estalvi de materials i energia ".

“Cada Lata Cuenta” és un programa de sensibilització mediambiental al voltant del reciclatge de llaunes de begudes present a 14 països europeus. Sorgeix per primera vegada l'any 2009 al Regne Unit, arrencant a Espanya el 2015 amb l’objectiu de remarcar la importància que té reciclar la nostra llauna de begudes quan ens trobem fora de la llar, sensibilitzant-al voltant de l'acció del reciclatge. Les llaunes de begudes es componen de materials metàl·lics que poden reciclar-se infinites vegades sense perdre les seves propietats. Cada llauna de beguda que reciclem pot convertir-se en una nova, o bé en un altre producte com una bicicleta o un component d'un satèl·lit espacial.

Aquesta iniciativa es suma a la campanya de civisme que ha endegat aquest estiu Lloret de Mar sota el lema “No tractis Lloret com un residu. Ajuda’ns a mantenir-lo més net i fer-lo sostenible” i que vol implicar activament als visitants i residents en el medi ambient i el tractament responsable dels residus.

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolás explica que “Amb una població resident de prop de 40.000 persones, aquesta xifra es triplica a l’estiu superant les 150.000 de mitjana durant els mesos de juliol i agost. Aquesta realitat obliga a Lloret de Mar a dimensionar acuradament els seus serveis i millorar cada any les seves polítiques mediambientals”.


(* foto arxiu de la campanya)