Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar celebra el 20è Cap de Setmana Ibèric els dies 3 i 4 d’octubre

Lloret de Mar celebra el 20è Cap de Setmana Ibèric els dies 3 i 4 d’octubre

Es proposen jornades de portes obertes, tallers i activitats familiars per donar a conèixer el passat iber de Lloret
01-10-2020


Lloret de Mar celebra el 20è Cap de Setmana Ibèric els dies 3 i 4 d’octubre. Durant aquests dies es podrà gaudir de jornades de portes obertes a:

  • Poblat ibèric del Turó Rodó, de 10 a 17 h (última admissió 30 minuts abans).
  • Jaciment de Puig de Castellet , d’11 a 18 h (última admissió 30 minuts abans).
  • Centre d'interpretació dels ibers, ubicat a la Masia de Can Saragossa, de 10 a 13 h i de 17.30 a 19.30 h (última admissió 30 minuts abans).

Totes aquestes visites es podran fer sense reserva prèvia.

També s’han preparat tallers familiars al poblat ibèric del Turó Rodó:

  • 11 h Taller infantil “Fem d’arqueòlegs”.
  • 17 h Gimcana fotogràfica familiar on l'Edereta, una antiga habitant ibera, ensenyarà als participants el poblat i els donarà unes pistes per fer les fotos.

Per tal de promocionar l’activitat s’han editat uns vídeos promocionals que aquests dies s’estan difonent a les xarxes socials.

Per als tallers i la gimcana, les places són limitades i cal fer una reserva prèvia al Museu del Mar trucant al telèfon 972 364 454 o bé a través del web patrimoni.lloret.cat.

El regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Xavier Flores, ha dit que, com cada any, el primer cap de setmana d'octubre, es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys.

 El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, recorda que el Cap de Setmana Ibèric és la festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica.

Cada any s'escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per a qüestions de la vida quotidiana. Sabeu com es gestionava aquesta societat agrícola i ramadera? Com feien les seves eines i armes de metall? Es podrà veure com fang, pedra i fusta s'empraven per erigir les seves construccions, com de l'argila en feien la ceràmica. Tot per descobrir com ibers i natura convivien.