Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar celebra aquest dissabte dia 30 de juny una Diada Castellera, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, els Marrecs de Salt i els Castellers de l’Alt Maresme.

Lloret de Mar celebra aquest dissabte dia 30 de juny una Diada Castellera, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, els Marrecs de Salt i els Castellers de l’Alt Maresme.

Feia més de 20 anys que no es veien exhibicions castelleres al municipi, i és el primer cop que es realitzen a aquesta escala a Lloret.
29-06-2018


Lloret acull aquest dissabte 30 de juny, una Diada Castellera. Serà a la plaça de la Vila a partir de les 19 h. Les colles participants són els Castellers de Vilafranca, els Marrecs de Salt i els Castellers de l’Alt Maresme. La importància de la diada és molt alta, ja que des de el 1996 no es feien castells a Lloret, i no es troben registres de cap Diada Castellera des del 1968 a la nostra vila.

En primer lloc, la colla Castellers de Vilafranca va ser fundada al 1948 i en l’actualitat  compta amb més de 1000 castellers de totes les edats. Coneguts per la vestimenta verda, han representat la cultura catalana en nombroses actuacions a l’estranger, i a més, segons el baròmetre actual, es troben en el pòdium casteller. El cap de colla és el lloretenc Toni Bach.

Per altra banda, els Marrecs de Salt són la colla castellera més antiga de la província de Girona, fundats l’any 1995. Distingits per la seva vestimenta blau-ter, també han representat la cultura catalana arreu d’Europa amb nombroses actuacions.

També participaran els Castellers de l’Alt Maresme, una colla fundada l’any 2013, representant les sis poblacions de la comarca. També són coneguts com Els Maduixots, distingits per la seva vestimenta vermella.

El regidor de Cultura, Albert Robert, està molt satisfet de poder acollir la diada i assegura que serà una diada de molt nivell i creu que pot ser la llavor d’una futura colla castellera a la vila.