Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar, Capital Catalana de l’Esport 2020

Lloret de Mar, Capital Catalana de l’Esport 2020

El municipi pren el relleu de Calella, que va acollir l’any passat la primera edició d’aquesta capitalitat
04-02-2020


L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, acompanyat de la tinenta d’alcalde, Lara Torres, i la regidora d’Esports, Ana García-Castany, va participar ahir a la Nit de la Capital Catalana de l’Esport, que es va celebrar a la sala Mozart de Calella. Durant l’acte, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; el secretari de l’Esport, Gerard Figueres, i el president de la Fundació Catalana de l’Esport, Pere Sust, varen donar el traspàs d’aquest títol a l’alcalde de Lloret de Mar.

La Capital Catalana de l’Esport és un títol que atorga la Fundació Catalana de l’Esport i que té com a objectiu fomentar els valors de l’esport impulsant l’esport base, l’esport adaptat i la igualtat de gènere en l’esport. L’any passat Calella en va acollir la primera edició. L’alcalde de Lloret va destacar: “Amb aquesta capitalitat podrem reforçar el caràcter esportiu de Lloret com a municipi i ens obre un any ple d’esdeveniments esportius de primer nivell. La primera agrupació esportiva que va néixer a Lloret s’anomenava Sport Club Lloretenc i va ser el 1921; en aquests quasi 100 anys, l’activitat esportiva a la vila s’ha anat fent consolidant i posicionant esdevenint un referent tant ciutadà com turístic”.

A dia d’avui, Lloret de Mar compta amb 48 entitats esportives actives que gestionen un total de 2.486 llicències esportives. A més Lloret de Mar està certificat des del 2006 com a Destinació de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana del Turisme i és el municipi de Catalunya amb més disciplines certificades. Va tancar l’any 2010 amb 61.229 visitants entre esportistes i acompanyants ─un 5% més que l’any anterior─, als quals cal sumar també 3.000 ciclistes; i la celebració de 446 esdeveniments i activitats esportives ─un 7,7% més que el 2018─. Aquest 2020 ha estat declarat com l’Any del Turisme Esportiu per l’Agència Catalana del Turisme i Lloret de Mar serà la seu del primer congrés mundial esportiu organitzat per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i l’Agència Catalana del Turisme (ACT) els propers 21 i 22 de maig.