Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull una jornada tècnica d’intervenció policial per unitats BTT

Lloret de Mar acull una jornada tècnica d’intervenció policial per unitats BTT

Participaran una cinquantena d’efectius policials


El proper 25 de setembre la Comissaria de la Policia Local de Lloret organitza, juntament amb la Policia Local de Llança, una jornada tècnica per unitats de BTT. La formació i demostració tècnica anirà a càrrec de la Policia de Perpinyà que té una àmplia experiència en utilitzar la bicicleta com eina de treball policial. 

Joaquim Martin, Cap de la Policia Local de Lloret, ha explicat que “Més enllà de l’ús com a sistema de transport, es mostrarà les possibilitats  com a eina professional d’autodefensa i resposta davant un atac físic així com tècniques de detenció davant un possible delinqüent”.  Està previst que prop d’una cinquantena d’efectius diferents comissaries de Policia Local de Catalunya participin a la trobada. 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, també ha detallat que “a banda d’aquesta formació tècnica per unitats BTT els mostraren el nostre projecte de “Smart Destination” en el qual som pioners i pel qual tenim una alta demanda d’informació. És tracta d’una plataforma de recopilació i anàlisi de dades amb l’objectiu de poder fer una gestió més eficient i ajustada a les necessitats de la ciutat”. 

La Comissaria de la Policia Local i Protecció Civil de Lloret es va inaugurar l’any 2016 i té un total de 1.464.57 m2 construïts destinats a aparcament i instal·lacions i 1.987 m2 distribuïts en planta baixa i dues plantes pis. L’equipament s’ha convertit en un referent a Catalunya no només per les característiques d’aquest edifici altament funcional sinó també pel seu model policial; actualment s’hi duen a terme cursos de formació de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i altres cossos policials d’altres municipis han sol·licitat formació per conèixer el funcionament de la Policia Administrativa o la Unitat Canina. 

El proper 6 d’octubre la Policia Local organitzarà una nova regata solidària amb diferents cossos de seguretat que comptarà amb la presència de l’autobús de donacions del banc de sang de Catalunya (de 10h a 14h).

arxivat sota: , ,