Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull una formació sobre economia circular

Lloret de Mar acull una formació sobre economia circular

És el primer cop que es fa un seminari d’aquesta temàtica a la població


El proper divendres 29 de novembre, en un horari de 14.30h a 16.30h, el Centre Cívic del Rieral (C/Joan Fuster i Ortells 14) el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de l’Ajuntament de Lloret de Mar, amb la col.laboració del Consell Comarcal, organitza un taller introductori a l’economia circular a càrrec de Neus Agulló, formadora i periodista especialitzada en aquest àmbit. Es tracta d’un seminari gratuït amb places limitades i les preinscripcions poden realitzar per telèfon 972 34 97 15 o enviant un correu electrònic a som@lloret.cat.

Agulló explica que “Per a les empreses i negocis, l’economia circular és un concepte en el que el benestar econòmic i la preservació del planeta van en la mateixa línia. És una estratègia on destaca l’estalvi de despeses, en matèries primeres i en productes finals respectant el medi ambient”. El seminari combina una part teòrica sobre el context internacional, europeu i local amb l’explicació d’iniciatives de col·laboració social i empresarial per a convertir la producció lineal en circular.

La regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres, explica que “la sostenibilitat és un eix clau pel municipi i fomentem aquestes propostes formatives per propiciar el coneixement i implementació d’estratègies com l’economia circular”.

A Catalunya hi ha 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors.

Es tracta d’un tema d’actualitat, de fet recentment Madrid va acollir el I Fòrum internacional de economia circular, eco-innovacions i turisme que va reunir experts nacionals i internacionals en els àmbits de l'Economia Circular, les eco-innovacions i el Turisme.