Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull prop d’una trentena de rodatges durant el 2021

Lloret de Mar acull prop d’una trentena de rodatges durant el 2021

A finals de gener es va estrenar ‘Todos mienten’ de Pau Freixas i la setmana passada ‘Uncharted’ de Sony Productions, que porta cala Sa Boadella a les pantalles de tot el món
18-02-2022


Lloret de Mar va tancar l’any 2021 amb prop d’una trentena de rodatges. La destinació continua acollint rodatges i sessions de fotografia comercials i aquest darrer any, en paraules de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan: “Hem notat, a més, un increment significatiu de rodatges vinculats a sèries per a plataformes de reproducció en línia (streaming) com Netflix i Movistar, que coincideix amb l’expansió que s’està produint del sector audiovisual en tots els seus formats i que ens obre noves i interessants oportunitats de dinamització i promoció de la destinació”.

El 28 de gener passat es va estrenar Todos mienten de Pau Freixas, amb escenes rodades a cala Banys de Lloret de Mar, i aquesta setmana es llançarà Bienvenidos a l’Eden, una superproducció de Netflix amb previsió d’assolir l’èxit de La Casa de Papel o Élite, i que va ser rodada a la platja de Santa Cristina i la cala Treumal el mes de maig de l’any passat.

Pel que fa als rodatges publicitaris i sessions fotogràfiques comercials, han rodat a Lloret de Mar marques de primer nivell internacional de diversos àmbits com són Estrella Damm, BMW, Seat, Mango, L’Oreal, Lidl o Orange. Elizabeth Keegan explica que “la versatilitat de la destinació fa que puguem ser atractius tant per a un rodatge que necessita un entorn de cala verge com per a una localització urbana, i tot molt a prop de Barcelona, un hub de producció audiovisual de primer nivell”.

En la categoria de llargmetratges, cala Boadella de Lloret de Mar apareix aquests dies a les pantalles de tot el món de la mà d’Uncharted de Sony Productions.

A més, aquesta setmana s’ha celebrat la cerimònia dels Premis Goya on Clara Roquet ha rebut el Goya a la millor directora novella i Nora Navas el Goya a la millor actriu de repartiment per Libertad. El Lloret Film Office, que l’any passat va fer 15 anys, es va desplaçar fins al Festival de Cannes per participar en una acció promocional de la pel·lícula amb el Catalunya Film Comission i l’Ajuntament de Blanes .

En breu també s’espera l’estrena de la preqüela de House of the Dragon rodada als Jardins de Santa Clotilde.

Aquestes filmacions justament evidencien la versatilitat de Lloret: Uncharted es va rodar a cala Boadella, Libertad té escenes en un hotel i a l’avinguda Just Marlès, i House of the Dragon als Jardins de Santa Clotilde.

L’Estat espanyol va passar de 38 sèries el 2015 a 75 el 2021 esdevenint el segon país europeu amb més producció de ficció. Segons les dades recollides per PwC a l’informe Entertainment and Media Outlook 2021-2025, aquest creixement impulsarà els diferents subsectors, en especial el vídeo a demanda i la publicitat a Internet, i suposarà uns ingressos de 31.737 milions d’euros el 2025.

Per ampliar aquesta projecció, el Govern espanyol va presentar l’any passat el pla “España, Hub Audiovisual de Europa”, integrat en l’agenda Espanya Digital 2025. Aquest pla té com a objectiu convertir Espanya en el primer hub audiovisual d’Europa, impulsant la producció nacional i atraient inversió i activitat econòmica. El projecte, que considera el conjunt d’activitats i serveis del sector audiovisual en tots els seus formats (cinema, sèries, curts, publicitat, videojocs i animació), té prevista una inversió de 1.603 milions d’euros per al període 2021-2025 i la seva meta és augmentar un 30% la producció audiovisual realitzada a Espanya.

arxivat sota: Actualitat, Cine, Cultura i Art