Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull el 65è congrés mundial de l’Associació Internacional de Policia (IPA)

Lloret de Mar acull el 65è congrés mundial de l’Associació Internacional de Policia (IPA)

Hi participen prop de 400 membres dels cossos policials, en actiu o jubilats, de 65 països
06-10-2022


 

Del 5 al 9 d’octubre Lloret de Mar acull el 65è congrés mundial de l’Associació Internacional de Policia (IPA). Aquest congrés mundial s’havia de celebrar el 2020, però la pandèmia i les posteriors restriccions el varen posposar. La darrera edició, el 2019, es va celebrar a la ciutat de Dubrovnik (Croàcia). 

Prop de 400 delegats de diferents cossos de seguretat com són els Mossos d’Esquadra, la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o l’Ertzaintza, entre d’altres, en actiu o jubilats, i provinents de 65 països del món (Europa, EUA i Japó) participen en aquest congrés mundial, que es duu a terme al Palau de Congressos Olympic. La directora del Lloret Convention Bureau, Montse Belisario, ha explicat que “Des del Lloret Convention Bureau hem ofert assessorament i suport en la coordinació de l’esdeveniment. Es tracta d’un congrés mundial amb delegats de molts països diferents i que té un extens programa social per la qual cosa l’especialització de la destinació i el nostre coneixement del territori els ha estat de gran ajuda”. 

L’acte inaugural ha tingut lloc aquest matí i ha donat pas a les diferents sessions que es desenvoluparan els propers dies i que es basen en temàtiques d’interès sobre la millora dels procediments policials i en les que es compartiran casos d’èxit dels serveis policials participants. Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana, que ha fet el parlament de benvinguda, ha explicat que “La seguretat és un element clau tant per als nostres ciutadans com per als nostres visitants, ès un eix estratègic per la destinació i iniciatives com aquestes que fomenten l’intercanvi d’experiències i coneixement són molt enriquidores per a tots”. 

En el marc del congrés mundial d’IPA, també es celebra la Marató Vermella, una iniciativa organitzada conjuntament pel Banc de Sang i Teixits i el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra. A partir del 7 d’octubre i durant 42 dies es farà recollida de sang a les comissaries dels Mossos d’Esquadra i en esdeveniments com aquest congrés, les festes de Sant Narcis de Girona o el Rally Catalunya Costa Daurada.  

El programa formatiu es complementa amb un programa social que inclou excursions a diferents punts d’interès del territori de comarques gironines (Girona, Besalú, Figueres i el Museu Dalí, i Banyoles) i de Barcelona. 

Sobre l’Associació Internacional de Policia IPA 

L’IPA és una organització no governamental que té per finalitat crear i enfortir llaços d'amistat entre els membres del servei policial, promoure la cooperació internacional en els camps social, cultural i professional, fomentar la convivència pacífica entre els pobles i la preservació de la pau mundial, millorar la imatge pública del servei de policia i augmentar el reconeixement de l’IPA per part d'organismes internacionals. 

L’IPA està compromesa amb els principis establerts a la Declaració Universal de Drets Humans adoptada per les Nacions Unides el 1948, i té estatus consultiu (especial) amb el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides, amb l'Organització dels Estats Americans i amb la UNESCO.