Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull el 1r Fòrum de Nous Escriptors

Lloret de Mar acull el 1r Fòrum de Nous Escriptors

Hi participen 33 ponents de les editorials i escoles d’escriptura en línia més conegudes
02-11-2016


El 1r Fòrum de Nous Escriptors tindrà lloc els propers 4, 5 i 6 de novembre a la Casa de la Cultura de Lloret de Mar i està organitzat per l’Associació Hispano Americana, la Biblioteca de Lloret de Mar i el blog Escrilia amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

L’esdeveniment té prevista la participació de 33 ponents de les editorials i escoles d’escriptura més conegudes en aquest àmbit, com són Megustaescribir (del Grupo Penguin Random House), Relee, Ateneo Literario, L’Obrador d’Històries, Libros.com, EntreEscritores, Bubok, Bebooknees, Aula d’Escriptors, Hijos de Hule entre altres.

La conferència inaugural, prevista per al dia 4 de novembre a les 16h, anirà a càrrec del Dr. Javier Aparicio Maydeu, creador i director del Màster en Edició de la Universitat Pompeu Fabra.

L’objectiu és teixir lligams entre el món editorial, acadèmic i els nous talents que busquen una sortida en la literatura.

Lluny de decaure per la proliferació dels mitjans audiovisuals, en aquest moment hi ha més escriptors que mai gràcies a les facilitats que dóna internet per donar a conèixer els nostres escrits, però moltes vegades sense la correcció i edició adequades. També existeix una gran oferta de formació de cursos d’escriptura, sense un bona orientació que ajudin a decidir cap a on decantar la formació.

En total hi ha previstes més de 30 activitats entre conferències, classes, tallers, presentacions i signatures de llibres, i es tractaran temes com la publicació tradicional i la autopublicació, crowfunding per publicar, com promocionar un llibre etc.

La formació de l’escriptor, els inicis de la carrera o l’ofici d’escriptor seran els temes tractats per professors/escriptors com Isabel Cañelles, Anna Bolox, Nèstor Belda, Clara Tiscar i escriptors com Eloy Tizón, Juan Bolea, Sebastià Bennasar, Lorena Franco i Jorge Manago entre altres.

El Fòrum comptarà també amb una Saló de Propostes, un espai on diferents editorials explicaran els seus sistemes i ofertes de publicació i les escoles donaran a conèixer les seves propostes educatives.