Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar aconsegueix la quarta Flor d’Honor

Lloret de Mar aconsegueix la quarta Flor d’Honor

Es tracta de la màxima distinció del projecte Viles Florides
25-09-2017


La gala Flors d’Honor 2017 ha reunit més de 275 persones al Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet del Vallès en els reconeixements anuals del moviment Viles Florides en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Actualment un total de 113 municipis formen part del projecte Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Aquest moviment pretén mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Un jurat especialitzat de la CHOC format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme i altres àmbits relacionats amb el programa és l’encarregada de renovar anualment els distintius Flors d’Honor. En aquesta edició, Lloret de Mar ha obtingut la màxima distinció de quatre Flors junt amb uns 10 municipis més; hi ha 48 municipis amb tres Flors d’Honor; 48 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor.

Jordi Orobitg, regidor de Medi Ambient, explica que “el projecte Viles Florides va en la línia del Pla Operatiu de Turisme de Lloret de Mar, que preveu l’embelliment de l’espai públic. Els jardins i espais verds de Lloret compten amb un destacable nombre de valors naturals, ecològics, paisatgístics, ambientals i de lleure, i ofereixen paisatges i miradors d’excepcional qualitat i bellesa que cal potenciar”.