Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb una performance a la platja de Lloret

Lloret commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb una performance a la platja de Lloret

Es completarà amb un taller de sensibilitació que tindrà lloc de 10h a 12h a la mateixa platja
16-06-2023
Lloret commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb una performance a la platja de Lloret

Refugiats, al Mediterrani.L’Ajuntament de Lloret de Mar commemora el proper dia 20 de juny el Dia Internacional de les Persones Refugiades per tal d’acostar a la ciutadania lloretenca la realitat de la situació de les persones que sol·liciten refugi.  

Des del Pla de Ciutadania de Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret, en col·laboració amb diverses entitats del municipi, es realitzarà una campanya de sensibilització el dimarts dia 20 de juny que inclou una performance a la platja, just davant l’Ajuntament, de 10h a 18h.  Aquesta performance es complementarà amb una activitat que es durà a terme de 10h a 12h i que té per objectiu posar-se a la pell d’una persona que es veu obligada a abandonar el seu país.

Tenint en compte que des del Pla de Ciutadania es treballa per la cohesió social i la convivència ciutadana, el missatge que es pretén fer arribar amb aquesta acció de sensibilització és que el refugi és un dret universal. 

L’objectiu és que els lloretencs i lloretenques puguin empatitzar amb els processos migratoris i, sobretot, amb les dificultats i reptes amb els quals es troben les persones que es veuen obligades a abandonar el seu país. 

Els motius pels quals una persona es pot veure empesa a sol·licitar refugi és per temor fundat a ser perseguit/da al seu país per motius de raça, religió, ideologia, orientació sexual, violència al carrer o per afectacions severes de causes mediambientals. 

Lloret de Mar és terra d’acollida i així ho demostren les 102 nacionalitats que conviuen pacíficament al municipi. Cal destacar que a, Lloret de Mar, hi ha sol·licitants de protecció internacional de nacionalitats tant diverses com Ucraïna, Marroc, Camerun, Rússia, Colòmbia, Veneçuela, Bielorússia, Pakistan o Gàmbia.

Tant la performance com la dinàmica del dimarts dia 20 de juny son gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.

arxivat sota: Actualitat, Ciutadania