Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret començarà el curs 2019-2020 amb un nou institut

Lloret començarà el curs 2019-2020 amb un nou institut

El nou centre té el codi 17017700 i a partir del mes de març els alumnes ja s'hi podràn preinscriure. Pel curs 2020-2021 ambdues administracions estan estudiant la creació d’un nou institut escola.


El director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, i l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, han presentat aquest matí en roda de premsa la creació d’un nou institut per al curs 2019-2020. Amb aquest nou centre educatiu, que començarà amb dues línies d’ESO, es vol donar resposta a l’increment de la demanda en l’escolarització a la secundària en la població. L’acte ha tingut lloc aquest matí a l'Edifici de la Generalitat a Girona.

El centre, que durà el nom d’Institut Sant Quirze, s’instal·larà de manera provisional en un mòdul prefabricat, situat al Camí de Can Barnés, i comptarà amb tres espais d’aula i un espai diàfan d’administració i sala de professors. Concretament, el solar on s’hi ubicarà el mòdul correspon al que ja havia estat ocupat per l’Escola Fenals i l’Institut Nou de Lloret de Mar que posteriorment van fusionar-se per formar l’actual Institut Escola de Lloret. Pel que fa a al nom, aquest té l’origen en els terrenys que acolliran en un futur l’edifici del nou centre, situats al costat de l'Ermita de Sant Quirze.

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat ha explicat que "hem arribat a un acord i des de l'Ajuntament cedirem el terreny i pagarem uns 150.000€ pels treballs de fonamentació; des del departament aportaran els 200.000€ pels móduls". I ha afegit "A més, l’escola Pere Torrent també serà reconeguda com a centre de màxima complexitat pel curs 2019/2020".

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona ha destacat que el nou centre dona sortida a l'alta ocupació en els darrers nivells de la primària i que Lloret necessita aquest centre: "La darrera actuació a Lloret va ser el 2011, fa 8 anys, i des de llavors no s'ha creat cap centre nou, i ara es farà". En el mateix sentit, ha destacat el treball dels serveis territorials de Girona per crear nous centres al territori: " En 9 mesos hem generat 2 instituts nous i un institut escola, per tant, neixen 3 nous instituts el curs que ve".

Així doncs, el nou institut preveu acollir el proper curs 60 alumnes provinents de les escoles del municipi -l’adscripció de primària a secundària al municipi és de totes les escoles a tots els instituts-. A nivell municipal, la previsió per als tres propers cursos és que Lloret de Mar compti amb un total de 14 grups de 1r d’ESO: 12 de públics i 2 de privats concertats. En aquest sentit, de cara al curs 2020-2021 ambdues administracions estan estudiant la creació d’un nou institut escola.