Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret celebrarà la diada de Santa Cristina el proper dilluns 24 de juliol

Lloret celebrarà la diada de Santa Cristina el proper dilluns 24 de juliol

Avui s’ha inaugurat l’exposició d’almorratxes a l’Ajuntament de Lloret
21-07-2023


 

Lloret celebrarà el proper dilluns 24 de juliol la diada de Santa Cristina, patrona de la vila.

Avui al migdia ha tingut lloc la inauguració de l’exposició de les almorratxes, una activitat promoguda per l’Obreria de Santa Cristina amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Lloret L’almorratxa és un dels símbols més vinculats a la Festa Major de Santa Cristina i a l’exposició es pot trobar informació sobre la seva història i diferents almorratxes en vidre, en total unes 50, i les més antigues daten del s. XIX. L’exposició es podrà visitar del 25 de juliol al 11 d’agost a la segona planta de l’Ajuntament de Lloret en un horari de 11h a 15h. L’Obrer Major, Arseni Frigola, ha explicat que “hi ha 22 municipis de Catalunya amb almorratxa”.

Seguint amb els actes de Festa Major el proper diumenge a les 23h tindrà lloc el concert de revetlla de Festa Major amb el concert de The Tyets i Banda Neon a la Plaça Germinal Ros (davant del Teatre de Lloret).

Els actes centrals de la Festa Major començaran el dia 24 de juliol a primera hora del matí amb la passada dels obrers de Santa Cristina pels carrers principals de la vila per anunciar la sortida de la processó, a les 7.30 h, i la tradicional processó marítima des del temple parroquial de Sant Romà fins a la platja de Santa Cristina per mar. Posteriorment es celebra la regata de llaguts S’Amorra Amorra i el tradicional estofat tradicional ofert als mariners, vogadors i autoritats convidades a la sortida de la missa a l’ermita de Santa Cristina. Enguany l’ofici solemne el presidirà el bisbe emèrit de Perú, Joan Godayol. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha explicat que “tant jo com la resta d’equip estem molt contents de viure aquesta primera diada com a govern i gaudir-ne amb els veïns i veïnes de Lloret”.

A les 19.30 h, a la plaça de la Vila, es celebrarà el tradicional Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes. Les quatre obreres d’aquest any són Alba Portavella, Laia Codina, Carlota Crespo i Núria Perea.