Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret celebra aquest cap de setmana el 55è Aplec de la Sardana estrenant nova ubicació

Lloret celebra aquest cap de setmana el 55è Aplec de la Sardana estrenant nova ubicació

La Plaça de la Vila i el Passeig Jacint Verdaguer és l’espai triat
05-05-2023


 

Lloret de Mar celebra aquest cap de setmana el 55è Aplec de la Sardana estrenant nova ubicació: la plaça de la Vila i el Passeig Jacint Verdaguer. El regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, ha explicat que el canvi d’ubicació ve motivat per la celebració aquest any de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana. Segons Fernández, en un any que hem triat, com a eix vertebrador de la capitalitat, buscar noves ubicacions a les ja tradicionals per fer actes culturals, hem cregut oportú que el passeig Jacint Verdaguer i la plaça de la Vila, eren uns bons espais per a celebrar l’Aplec de la Sardana. 

L’aplec es viurà aquest diumenge 7 de maig amb la presència de les cobles Ciutat de Girona i la Principal del Llobregat. Al matí també es comptarà amb la presència de la Flama de Farners i a la tarda amb La Principal de la Bisbal. 

El tret de sortida serà a les 10.30 h del matí amb sardanes de 10 tirades. Al migdia es farà una pausa per dinar i l’activitat es reprendrà a partir de de les 16.00 de la tarda amb sardanes de set tirades. 

Enguany l’aplec lloretenc ret homenatge Antoni Mas Bou, músic de Caldes de Malavella i fundador de la Meravella i la Selvatana i director de diferents espectacles. I com ha gestor cultural destaca en la seva trajectòria la creació de l’Associació de Música Professionals de Catalunya. En la seva vessant lloretenca, Mas Bou, ha estat director de la Coral Unió Lloretenca, membre del conjunt de Francesc Mas a la sala de festes El Relicario i com a pianista al restaurant La Campana i membre fundador de la cobla-orquestra Marina.    

  • El dissabte dia 6 de maig concert de vigília de l’aplec amb un concert dedcat al teatre líric català al Teatre.

El Teatre de Lloret acollirà demà dissabte a les 20.00 h el concert de vigília de l’aplec de la sardana a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona dedicat al teatre líric català. 

Es tracta d’un concert que compta amb la col·laboració de la soprano Beatrice Jiménez i del tenor Beñat Egiarte i que vol ser un modest homenatge al Teatre Líric Català, moviment musical que va assolir el seu màxim exponent durant el modernisme. S’hi podran escoltar àries, romances i duos de Joaquim Serra, Càndida Pérez, Josep Ribas, Manuel Blancafort, Lluís Caparrós, Rafael Martínez Valls i Enric Morera, un dels compositors més importants del gènere. El programa es completarà amb algunes obres per a cobla sola d'autors com Eduard Toldrà o Josep Vicens Xaxu entre d'altres. 

  • El Teatre de Lloret acull diumenge l’estrena del nou espectacle de la companyia local, Quantus Teatre.

La companyia de teatre lloretenca, Quantus Teatre, estrena diumenge al Teatre de Lloret el seu nou espectacle: Les alegres casades del Windsor. Es tracta d’una adaptació del clàssic de Shakespeare a càrrec del director de la companyia, Joan Romà Ortiz. 

Ortiz ha explicat que Quantus ha volgut posar el dia aquesta comèdia homònima del gran Shakespeare i l’hem adaptat en escena traslladant-la  al  Lloret del segle passat. Juguem tots els generes de comèdia , farsa, vodevil, pantomima , on l’engany i els gelos son els protagonistes. 

L'estrena s’ha programat pel diumenge 7 de maig a les 18.00 h al Teatre de Lloret. Encara queden algunes entrades a la venda que es poden adquirir a la web del teatre www.teatredelloret.cat