Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret acull una campanya de reciclatge de plàstic al mercat setmanal de marxants

Lloret acull una campanya de reciclatge de plàstic al mercat setmanal de marxants

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret
19-01-2021


A partir d’avui i fins el dia 9 de març, cada dimarts al mercat dels marxants, que s’instal.la al barri del Rieral, hi haurà un dispensador on a canvi de dipositar una llauna, ampolla de plàstic o bric, s’abonarà un val de descompte de 5 cèntims per cada envàs, amb un màxim de 15 envasos per persona i dia retornats. Un cop el dispensador aboni el val de descompte, els usuaris d’aquest servei podran gastar-lo a qualsevol establiment de l’Associació de Comerciants de Lloret i del membres de l’Associació de Marxants del Mercat de les Comarques de Girona que estiguin a Lloret.

A campanya de reciclatge d’Economica Circular s’ha impulsat a través de Recircula (Plataforma impulsada per un grup de professionals compromesos amb la implantació efectiva d’un model d’economia circular), l’Associació de Marxants de les comarques de Girona i PimeComerç, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Comerciants de Lloret.

La campanya també incorpora una vessant solidaria i per aquest motiu es demana als participants que separin els taps de les ampolles de plàstic amb la intenció de destinar-los al projecte d’investigació de la malaltia de l’AME (Atrofia Muscular Espinal) que es desenvolupa en l’Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta acció es realitza conjuntament amb l’Associació ForçAME de Lloret.

El President de l’Associació de Comerciants, Eduard Temprano ha manifestat “Hem d’intentar minimitzar la petjada de les nostres accions donat que tenen conseqüències gravíssimes en el Medi Ambient. Des de l’Associació hem de prioritzar les accions en aquest àmbit i per aquest motiu ja vam fer arribar a tots els partits polítics que es vam presentar a les passades eleccions locals la possibilitat d’incentivar la economia circular implantant màquines de retorn d’envasos” i afegeix que “als països desenvolupats aplicant sistemes de retorn dels envasos en el establiments es recuperen quasi el 100% d’aquests envasos i s’evita que quedin abandonats. És important aplicar aquesta campanya per promoure un canvi mentre premiem el compromís sostenible de la nostra ciutadania”.

Per Lara Torres, regidora de Comerç “La sostenibilitat és un eix transversal en totes les nostres polítiques municipals i per tant des del departament de comerç recolzem totalment aquesta iniciativa”.

arxivat sota: Actualitat, Mercats, Campanya