Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lliurament de premis del XIII Concurs de Dibuix d’Educació Viària de Lloret de Mar

Lliurament de premis del XIII Concurs de Dibuix d’Educació Viària de Lloret de Mar

El concurs s’emmarca en el curs d’educació viària que imparteix la Policia Local als alumnes de 4t de primària
16-06-2017


Ahir, a la sala polivalent de la Biblioteca el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluis Llirinós, va lliurar els premis del XIII Concurs de dibuix d’Educació Viària. El regidor explica que “és important educar des de petits en la seguretat viària, tot el temps que puguem invertir en aquestes iniciatives és la millor inversió que es pot fer, ells i elles són el present i futur de la societat. També agrair la col·laboració de l’àrea d’educació, així com la implicació de les direccions i professorat dels centres”.

Aquest concurs s’emmarca en el curs d’educació viària que imparteix la Policia Local de Lloret a tots els alumnes de 4t de primària de les escoles de Lloret.

El curs es realitza en aquest nivell escolar atès que els nens i nenes de 9 a 11 anys comencen a desplaçar-se sols pel municipi, com a vianants o com a conductors d’una bicicleta i cal, doncs, que coneguin els factors de risc que són causa de la majoria dels accidents. A les classes es treballen objectius com ser conscients de l’errònia o insuficient percepció del ris i la consciencia d’un mateix com a usuari de de la via pública.

L’objectiu és oferir-los coneixements i eines perquè tinguin autonomia per poder desplaçar-se minimitzant el risc. A més, el curs d’educació viària inclou una sessió en un circuit de bicicletes on les nenes i els nens poden posar en pràctica la seva habilitat com a conductors.

Finalment els alumnes fan un dibuix que reflecteix tot allò que han après sobre mobilitat segura. De tots els treballs presentats, s’escullen 6 dibuixos finalistes entre quals hi ha els 3 guanyadors.

Els 6 dibuixos estan treballats en grups de 4 o 5 nens/nenes, de les 6 escoles del municipi, així tenim 6 equips guanyadors, 1 de cada escola, i aquests han rebut els obsequis a la festa de lliurament de premis d’ahir.

Del 5 al 16 de juny, es podran veure tots els dibuixos en una exposició oberta al públic a El Puntet, a l’avinguda de Vidreres, 58.