Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Les dones de l’Índia, protagonistes dels actes del Dia Internacional de la Dona a Lloret

Les dones de l’Índia, protagonistes dels actes del Dia Internacional de la Dona a Lloret

Una exposició, una obra de teatre infantil, un taller de henna i una festa Holi són algunes de les activitats proposades


Lloret es suma un any més al Dia Internacional de la Dona i ho fa amb un programa que enguany es centra especialment en les dones de l’Índia. La regidora de la Biblioteca Municipal, Marina Nicolàs, explica: “L’Índia és un dels països on les dones encara pateixen més violència en tots els àmbits: físic, social, psicològic. A Lloret tenim el Club de la Lectura Fàcil, integrat per diverses dones índies, i amb elles hem treballat diferents activitats que ens permeten conèixer millor la seva cultura i inquietuds”.

Entre les propostes hi ha l’exposició “Dones de l’Índia” i balls típics que es van fer ahir; el divendres 6 de març, a les 19 h, tindrà lloc la xerrada “Increíbles mujeres de la Índia” i, ja la setmana vinent, està previst que el divendres 13, a les 18 h, es faci una lectura de contes El camí i l’obra de teatre infantil La lluvia, a càrrec de nens i nenes de l’Índia; el dissabte 14 de març, a les 11 h, un taller de henna; el diumenge 15 de març, a les 11 h, una festa Holi i el dissabte 21 de març, a les 11 h, tallers tradicionals de l’Índia. Tots els actes es fan a la Biblioteca Municipal, excepte la festa Holi, que es fa a la plaça de la Vila.

Diumenge a les 13 h es farà la lectura del manifest institucional del 8 de març i anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat, Ana Garcia-Castany. Prèviament hi haurà el Vermut amb L’Aurora “De fèrtils a fecundes”, un espectacle poeticomusical organitzat per l’Associació L’Aurora. La regidora ha destacat: “Tenim una implicació social molt alta que fa que cada any puguem oferir noves activitats”. En aquest sentit el mateix dia 8 de març hi haurà una cursa d’obstacles organitzada per Autodefensa Marga, Team Albino i l’Institut Rocagrossa i, l’endemà, la presentació de l’Ajuntament de Lloret de Mar i Nova Ràdio Lloret a la campanya de la Generalitat de Catalunya “T’ho Estàs Perdent”. En aquest sentit la regidora d’Igualtat ha explicat: “Tenim dones esportistes potents, però encara són sovint invisibles o poc visibles als mitjans de comunicació, i cal treballar plegats i transversalment per canviar-ho”.

La projecció de dues pel·lícules sobre la temàtica de dones, organitzades per Cineclub Adler i l’Associació de Dones L’Aurora; la lectura del manifest del 8 de març a càrrec de les Obreres de Santa Cristina i una sortida per anar a veure l’obra de teatre El silenci dels telers d’Assumpte Montellà completen el programa, que tanca el dia 25 de març amb el Consell de Dones.