Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Les cinc platges de Lloret de Mar tornen a obtenir el distintiu Bandera Blava

Les cinc platges de Lloret de Mar tornen a obtenir el distintiu Bandera Blava

El municipi també ha estat reconegut amb una distinció temàtica en Salvament i Socorrisme i Centro Azul per la Casa del Mar
11-05-2017


L’Associació d´Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l´Estat espanyol.

Lloret de Mar manté novament la bandera blava a totes les seves platges, concretament a la platja de Lloret, Fenals, cala sa Boadella, Canyelles i Santa Cristina.

Jordi Orobitg, regidor de Medi Ambient, explica que “a banda de les banderes blaves a totes les nostres platges també hem rebut una distinció especial en la temàtica de Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis, el qual ja havia estat concedit l’any 2005, quan es va fer un important salt qualitatiu en el servei ampliant temporada i efectius”. I ha recordat que “Lloret de Mar és el municipi de la Costa Brava que ofereix durant un període més llarg aquest servei, del 15 de maig al 15 d’octubre”.

Per garantir la seguretat dels usuaris i atendre la gran afluència de turistes a les platges de Lloret, l’Ajuntament de Lloret de Mar destina una important inversió en material i recursos humans ─externs a través de l’empresa Proactiva i propis amb el cos de vigilants de platja i els Auxiliars de Protecció de Civil─, que ascendeix a més de 375.000 €.

En aquesta línia de millora continuada de la qualitat del servei, per a la propera temporada està previst comptar amb nous equipaments a la platja de Lloret, finançats amb el Pla de Foment Territorial del Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement. L’objectiu és disposar d’unes instal·lacions més modernes i àmplies que les actuals que són mòduls de lloguer. Amb aquesta adquisició s’hauran renovat tots els llocs de socors i atenció sanitària existents a les platges i cales del municipi. Alhora es pretén que els nous equipaments mantinguin una línia estètica homogènia amb les guinguetes de serveis de temporada –bars, quioscs de gelats i taquilles de venda de tiquets- explotades per tercers i que arran de les condicions de la darrera licitació se’ls exigeix que siguin renovades, de manera que s’harmonitzin dissenys i s’atorgui una coherència paisatgística amb l’entorn litoral on s’emplacen.

Catalu­nya ha obtingut enguany 119 distincions (95 platges i 24 ports), de les quals 28 són per les platges gironines.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut internacionalment, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, i la informació i l’educació ambiental; així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

 

 

 

arxivat sota: ,