Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L'Ajuntament de Lloret lamenta la mort de l'exalcalde de Lloret, Joan Domènech Moner, una eminència en el món de la cultura local i catalana.

L'Ajuntament de Lloret lamenta la mort de l'exalcalde de Lloret, Joan Domènech Moner, una eminència en el món de la cultura local i catalana.

Va ser alcalde de Lloret de Mar i regidor, diputat a la Diputació de Girona i director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona
09-11-2023
L'Ajuntament de Lloret lamenta la mort de l'exalcalde de Lloret, Joan Domènech Moner, una eminència en el món de la cultura local i catalana.

Joan Domènech (El Punt Avui)En Joan Domènech i Moner va ser mestre i llicenciat en història; també va ser mestre de català, poeta i autor teatral. Com a investigador, és autor de nombrosíssims articles sobre història i cultura en revistes locals i més generals, tant de caràcter científic com divulgatiu. Ha estat corresponsal de diversos mitjans de premsa. És autor de múltiples monografies històriques i de biografies de personatges de diversos camps culturals, en especial del món de la sardana i de la cobla. També ha treballat sobre el món coral, l'ensenyament, els transports o les relacions amb Amèrica a Lloret de Mar, entre molts altres aspectes. Fou regidor i alcalde de Lloret; diputat a la Diputació de Girona, on fou ponent de Cultura i impulsà la campanya "La sardana a l'escola"; i director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona.

A Lloret fou durant 16 anys president de l'entitat Obreria de Santa Cristina i del Club Marina-Casinet, del qual en va ser trenta anys secretari. Ha animat moltes associacions i grups culturals i ha format part fins a actualitat de patronats i fundacions de caràcter cultural (Fundació Fita, Fundació ValviAspronis, Fundació Amorós Garriga de Badalona...).

A més, ha estat membre del Consell Editorial del diari El Punt i ha estat president, entre 2014 i 2020, de la Fundació Prudenci Bertrana, de Girona, que atorga els Premis Literaris de Girona. També ha estat delegat del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya a Girona, i com a representant d'aquesta institució, ha format part dels Consells Escolars Municipal i Territorial de Girona.

Fou fundador i primer vicepresident del Centre d'Estudis Selvatans. Membre de reconegut prestigi del Patronat Francesc Eiximenis de suport als estudis locals (fins a la seva desaparició).

Va ser membre del Consell Assessor de la Revista de Girona, editada per la Diputació (des de 1989) i durant 20 anys –en dos períodes– director de la col·lecció de monografies locals i temàtiques Quaderns de la Revista de Girona, editada per la Diputació i la Caixa.