Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La Policia Local de Lloret de Mar ha actuat davant 3354 infraccions aquest estiu

La Policia Local de Lloret de Mar ha actuat davant 3354 infraccions aquest estiu

Aquestes infraccions s’han traduït en 1652 actes on destaquen les relacionades amb l’ordenança de civisme així com d’incompliment de l’ordenança d’Habitatges d’Ús Turístic
16-09-2021


Aquest estiu (de juny a agost) la Policia Local de Lloret de Mar ha intervingut en un total de 3.354 infraccions que s’han traduït en un total de 1.652 actes. Com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais “sovint en una mateixa acta es recullen diferents infraccions”.

Les principals infraccions han estat vinculades a l’ordenança de civisme i convivència ciutadana com són les 201 relacionades amb actituds incíviques i sorolls o les 91 de consum d’alcohol a la via pública. El regidor de Seguretat Ciutadana explica que “el toc de queda establert a les 12.30h ha motivat que aquest estiu tinguem més incidències però menys greus, i moltes relacionades amb els sorolls sobretot al voltant de les hores del toc de queda quan un alt volum de gent s’havia de retirar als seus allotjaments”. Durant tot el toc de queda, cada nit, Policia Local i Mossos d’Esquadra han treballat en un dispositiu format per prop de 60 agents.

El toc de queda i el tancament dels establiments d’oci nocturn també ha tingut una afectació directe en les incidències als Habitatge d’Ús Turístic. Jordi Sais explica que “hem aixecat 73 actes per incompliment de l’Ordenança d’Habitatge d’Ús Turístic, moltes d’elles per destorbar el descans dels veïns i per tenir més persones de les permeses a l’allotjament”.

La Policia Local també ha sigut molt estricte amb el compliment del Decret Llei 30/2020 de mesures Covid19; s’han aixecat 284 actes per incompliment com són les 105 per no utilitzar la mascareta, 50 per incompliment de la distància de seguretat o 63 per incompliment de la limitació de les persones.

Pel que fa les tasques relacionades amb la llei de seguretat ciutadana 4/2015, 587 en total, cal destacar les 301 per consum o tinència d’estupefaents o 31 per tinença d’armes.

Altres actuacions que s’han dut a terme són les 5 actes en prevenció d’incendis forestals; 43 per abandonament per vehicles abandonats, 35 actes per incompliment ordenança tinença d’animals i 33 actes per incompliment de l’ordenança de via pública en temes com venta ambulant o repartiment de publicitat no autoritzada.

La Policia Local de Lloret de Mar compta actualment amb una plantilla de 90 agents i és una de les policies que té un cos de Policia Administrativa més estructurat, això en paraules del regidor de seguretat ciutadana “ens permet ser molt àgils administrativament i que les infraccions es converteixin en actes amb la seva corresponent sanció econòmica o resolució jurídica”. 

Jordi Sais també ha remarcat que “en aquest recull estadístic no estan comptabilitzades les infraccions en seguretat viària i ordenança de circulació”. Recentment l’Ajuntament de Lloret de Mar va renovar l’acord per tramitar les denúncies a nivell internacional en virtut a la directiva comunitària 2011/82/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d’octubre de 2011. El regidor explica que això ens permet “exigir el cobrament de les multes als turistes que marxen sense fer-ho a Lloret de Mar”.

arxivat sota: ,