Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La pianista Emma Stratton obre el cicle Nits de Piano organitzat pels Amics de la Música de Lloret

La pianista Emma Stratton obre el cicle Nits de Piano organitzat pels Amics de la Música de Lloret

Els dijous 5 i 12 de juliol i el dimecres 18 de juliol a les 21.30 h al Teatre de Lloret


La jove pianista Emma Stratton obre aquest dijous 5 de juliol el cicle Nits de Piano, organitzat pels Amics de la Música de Lloret. Es tracta d’un cicle de tres concerts programats a la sala gran d’assaig del teatre de Lloret els dies 5 i 12 de juliol i el dimecres 18 de juliol.

El cicle Nits de Piano està format per tres actuacions de tres pianistes de diversa formació i edat que es donaran cita a la sala d’assaig 1 del Teatre en un mini cicle de concerts de piano “que serà una de les revelacions musicals d’aquesta temporada a Lloret de Mar”, segons ha manifestat la programadora del cicle i membre dels Amics de la Música de Lloret, Sílvia Castillo. 

Conegudes partitures i peces musicals de grans noms de la música com Fréderic Chopin, Shubert i Bach, Bethoven, Liszt i també d’autors catalans com Albéniz i Montsalvatge entre d’altres, seran interpretades en aquest cicle de concerts” molt propers i segur que fascinants per a tots els amants de la música”, en paraules del vicepresident de l’entitat, Joan Pau Romaní. 

La fulgurant joventut d’Emma Stratton, reconeguda intèrpret de l’escola de Carlota Garriga. L'extraordinària musicalitat de Pilar López-Carrasco i l’exquisida i profunda lectura que fa de les obres Carlos Acotto; són tres maneres d’afrontar la interpretació amb el piano, el rei dels instruments solistes. “Tres perles d’estiu que el públic no es pot deixar perdre”, segons ha afegit Romaní. 

El cicle s’obre aquest dijous 5 de juliol amb un concert de la jove pianista Emma Stratton (21.30 h). Stratton, nascuda a Pals (Baix Empordà) l’any 1999, va començar els seus estudis de piano amb 6 anys a l’Escola de Música de Palafrugell amb Gemma Valmanya. Dels 10 als 17 anys, estudia a l’Acadèmia Marshall de Barcelona amb Carlota Garriga. Actualment està estudiant el primer curs d’interpretació pianística de la mà del professor Vladislav Bronevetzky i orgue com a segon instrument amb Òscar Candenado a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), 

Stratton té ja en el seu currículum el segon premi (2015) i Menció d’honor (2016 i 2017) als Premis d’Interpretació musical organitzats pel Conservatori Isaac Albéniz de Girona. 

El cicle de concerts, Nits de Piano, forma part del Lloret Outdoor Summer Festival que aglutina les principals activitats culturals d’aquest estiu 2018 al municipi. 

El preu de l’entrada per cadascun dels concerts és de 10 euros. I 7 euros per als jubilats i estudiants. També hi ha la opció de comprar un abonament de 25 euros pels tres concerts i 15 euros pels jubilats i estudiants. Les entrades i abonaments es vendran al teatre una hora abans de l’actuació. Els diners que es recaptin es destinaran a finançar la restauració de l’orgue de la Parròquia de Sant Romà de Lloret.