Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La nova visita teatralitzada al Museu del Mar de Lloret planteja als assistents un misteri sense resoldre

La nova visita teatralitzada al Museu del Mar de Lloret planteja als assistents un misteri sense resoldre

El públic serà l’encarregat de resoldre un crim
21-06-2016


El Museu del Mar de Lloret presenta una nova visita teatralitzada pels mesos d’estiu. Sota el nom Misteriós crim a la mansió Garriga, els assistents hauran de resoldre un misteri, per les sales del museu.

Es tracta d’una murder party, similar a un joc de cluedo en viu on els actors lloretencs, Joan Romà Ortiz i Albert Muntané i la guia, Ana Peña, rebran al públic, i, durant la visita, podran participar en una activitat tipus gimcana que es desenvoluparà a les sales de la col·lecció permanent del Museu del Mar.

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha dit que amb aquesta visita es vol fer un homenatge a les novel·les de misteri, a a la vegada que es busca una activitat nova i atractiva al públic per convidar de nou a la gent a redescobrir Lloret i el seu patrimoni. Per la seva banda la guia de l’activitat, Ana Peña, afirma que en aquesta nova proposta d’estiu que s’organitza al Museu del Mar volem posar a prova la capacitat de detectius de la gent per resoldre un crim en el que tots els assistents s’hi veuran implicats, i on tothom té motius i capacitat per cometre’l. On tothom és sospitós.

La visita s’adreça a un públic adult (parelles, colles d’amics,...) que vulguin venir a passar una bona estona i disposats a participar activament durant la visita.

L’acció es situa a l’any 1887. Hi ha una primera part teatralitzada i guionitzada amb tints de vodevil: els Srs. Garriga, antics propietaris de la casa on avui hi ha el Museu del Mar, fan la festa d’inauguració de la seva nova casa. Durant la festa van apareixent diferents personatges, a part dels convidats, que apareixeran vestits d’etiqueta i, un d’ells apareix mort.

A partir d’aquesta situació, hi ha una segona part, on el públic conduit per una famosa escriptora de novel·les de misteri i amiga de la família, haurà de buscar pistes pel museu, deduir i exposar qui és el culpable i perquè. En aquest moment la visita es converteix en molt interactiva i participativa. És quan es convida a la gent a fixar-se en tots els detalls: diàlegs, personatges, vestuari, situacions…perquè res és casual i tot dóna pistes per resoldre el cas. El crim té una solució que no deixarà indiferent a ningú, segons ha afegit Anna Fuentes.

Aquesta visita es farà tots els divendres dels mesos de juliol i agost. L’estrena serà el divendres 1 de juliol, a les 21.00 h. Per a participar-hi cal una reserva prèvia perquè les places són limitades.

Èxit de participació a la visita Una història de pel·lícula als Jardins de Santa Clotilde.

Recordem també que fins el 16 de juliol, cada dissabte es realitzada una visita guiada pels Jardins de Santa Clotilde de Lloret amb acompanyament musical i en acabar el recorregut s’ofereix als assistents una copa de cava. Es tracta d’una nova proposta que l’Ajuntament de Lloret ofereix aquest estiu i que sota el títol “Una història de pel·lícula” els assistents fan un recorregut guiat pels Jardins Noucentistes de Santa Clotilde amb acompanyament musical basat en bandes sonores de pel·lícules.

El regidor de Cultura, Albert Robert, s’ha mostrat satisfet amb la iniciativa ja que, fins ara, hem exhaurit localitats durant tots els dissabtes que s’ha portat a terme.