Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La memòria del Punt d’Informació Juvenil (El Puntet) del 2020 destaca una desena de projectes vinculats a la COVID-19

La memòria del Punt d’Informació Juvenil (El Puntet) del 2020 destaca una desena de projectes vinculats a la COVID-19

Va fer més de 180 trucades a gent gran en el programa de seguiment, va atendre 4.100 persones per a la vacunació de la grip i va ser el centre de coordinació de Jovent Solidari
23-02-2021


El Punt d’Informació Juvenil (El Puntet) ha presentat la memòria del 2020 als regidors i regidores de l’Ajuntament de Lloret de Mar. En paraules de la regidora de Joventut, Marina Nicolàs: “Ha estat un any atípic, marcat per la pandèmia i el nostre servei ha mostrat la capacitat d’adaptar-se donant suport en diferents projectes de la COVID-19. Ens vàrem convertir en un centre logístic COVID-19”. Entre aquests projectes destaquen les més de 180 trucades del programa Gent Gran que es va activar per fer un seguiment de la seva situació i necessitats; El Puntet també es va convertir en la seu de vacunació de la campanya de la grip i es varen atendre més de 4.100 persones, i va esdevenir l’espai on el grup Jovent Solidari, que es va crear arran de la pandèmia per donar suport als col·lectius més vulnerables, va estar muntant fins a 2.000 mascaretes i pantalles de protecció, i es va ajudar en el repartiment de les beques menjador i la recollida de sol·licituds per la línia d’ajuda de l’IBI.

A més d’aquestes iniciatives, es varen crear diferents jocs de dinamització com el joc de les àmfores, el joc d’ El Puntet o la Rosca de Lloret, que tenien per objectiu oferir propostes d’oci adaptades a la situació.

Durant el 2020 El Puntet també va mantenir el servei d’El Puntet 2.0 amb 3.878 usuaris que varen fer ús del servei d’internet, ajuda amb 472 gestions de DNI electrònic i gestió de les xarxes socials, que compten amb 6.000 seguidors. Respecte a les consultes presencials, se’n varen atendre 1.922.

En total, es varen atendre 33.000 visites (87 usuaris diaris a Lloret i 40 usuaris a Fenals), amb un perfil clarament masculí, 3 de cada 4, i principalment menors de 25 anys.

Pel que fa a Els Bucs d’El Puntet, es varen demanar 238 hores d’assaig dels 18 grups registrats.

arxivat sota: covid19, Joventut