Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La lloretenca Angelina Cardona i Montphoto reben el Premi Sa Gavina 2020 i 2021 de la Festa de la Cultura Lloretenca

La lloretenca Angelina Cardona i Montphoto reben el Premi Sa Gavina 2020 i 2021 de la Festa de la Cultura Lloretenca

Enguany s’han atorgat també els premis del 2020 que es varen de suspendre per la pandèmia
17-04-2021


L’Ajuntament de Lloret de Mar ha celebrat aquest vespre la Festa de la Cultura Lloretenca al Teatre Municipal de Lloret de Mar amb un aforament reduït degut als protocols de seguretat COVID19 però amb un connexió amb streaming realitzada per Nova Ràdio Lloret on s’ha pogut seguir la gala en directe.

La Festa de la Cultura Lloretenca és una festa cultural en el transcurs de la qual es fa el lliurament dels premis “Vila de Lloret”, el premi al millor blog i post turística de Lloret, el premi als microrelats per majors de 16 anys, el Joan Llaverias de contes il·lustrats infantils, i el guardó Sa Gavina, que s’atorga a una entitat o persona que hagi acumulat mèrits suficients en l’àmbit de la cultura. 

Durant la gala, reben un reconeixement els escriptors de Lloret que en el darrer any han publicat un llibre, així com també algunes persones de la vila per la seva contribució en l’àmbit cultural. El regidor de Festes, Cristian Fernàndez, explica que “Degut al decret d’Estat d’Alarma i el posterior confinament domiciliari del 2020 no es va poder realitzar l’edició del 2020 i per aquest motiu enguany hem realitat conjuntament la dels anys 2020 i 2021”. 

En l’edició d’aquest any,  s’han presentat unes 200 obres en totes les categories pels anys 2021 i 2021. El premi poesia 2020 per majors de 18 anys ha estat per Josep Francesc Mudarra, del Masnou, per “El Viatge Promès”; el premi narrativa ha estat per Oriol Solà, de Santa Margarida de Montbui, per “L’U-quatre-quatre-u”. Pel que fa el 2021, el premi poesia de majors de 18 anys ha estat per Agnès Valentí, de Roses, per “Aigües d’Hèlena (un febrer a Grècia)”  i el premi narrativa, majors de 18 anys, per Jordi Cervera, de Badalona, per “Brunei, capital Bandar Seri Begawan”. 

El regidor també ha valorat molt positivament la participació de les escoles de Lloret de Mar en les categories escolars. I ha destacat que “en dos anys que han estat molt complicats per tots, però especialment pels centres i comunitat educativa, és molt d’agrair la seva total implicació amb el projecte”. 

Pel que fa el Joan Llaverias de contes il·lustrats infantils ha guanyat, per l’edició 2020, Marta Biel Tres, de Sant Vicenç dels Horts, amb “Busca’m” i Marta Moreno i Montserrat Xirgú, de Lloret de Mar, amb “La Senyora de Rosell”. 

Els màxims guardons de la nit, el premi Sa Gavina 2020 ha estat per Angelina Cardona per la seva tasca realitzada en el món cultural i a l’entitat Montphoto per posicionar Lloret de Mar en el món internacional de fotografia de natura a tràves del seu festival Montphot Fest amb motiu del seu 25è aniversari. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, destaca que “Són dos exemples de dedicació al món cultural i que han tingut, i tenen, una gran impremta a Lloret de Mar; la vinculació de Lloret amb el món del teatre va néixer amb el Casal de l’Obrera i ha estat també el referent en l’organització de l’arribada dels Reis d’Orient i Esbart dansaire. En el cas de Montphoto, tenim un festival internacional de gran prestigi que porta a Lloret de Mar els millors fotògrafs de natura del món i que ens permet donar a conèixer els atractius culturals i naturals a través de l’art de la fotografia”. 

La llista total de premiats i premiades es pot consultar al lloret.cat