Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La gira d’estrena gironina de l’espectacle El gegant del Pi arriba a Lloret aquest divendres 29 d’octubre

La gira d’estrena gironina de l’espectacle El gegant del Pi arriba a Lloret aquest divendres 29 d’octubre

Diumenge el grup de teatre amateur de Blanes, El Mirall, porten a Lloret els eu últim espectacle, Garrí al forn amb compota de reineta
27-10-2021


L’espectacle El gegant del Pi que s’ha estrenat a les comarques gironines aquesta tardor, arriba al Teatre de Lloret aquest divendres 29 d’octubre (20h). 

El gegant del Pi, codirigit per Pau Vinyals i Julia Barceló i produït en col·laboració amb la productora Amici Miei Produccions de Barcelona i els teatres gironins La Planeta, Teatre Municipal El Jardí de Figueres i Teatre Municipal de Banyoles, i el suport del Teatre de Lloret arriba aquest divendres 29 d’octubre al teatre municipal. 

El gegant del Pi és una monòleg escrit per un actor, Pau Vinyals, i en aquest cas interpretat pel mateix autor. 

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona. És feliç amb la seva feina i la Judit. S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van traient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setmana Santa, un salt a la piscina... recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista. 

Aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins.

El meu avi va morir quan jo tenia 10 anys. El recordava meravellós i ple d’amor, com un home que sabia escoltar i estimar. Un dia, la meva mare, com qui no vol la cosa, em va explicar que als 28 anys, durant la Guerra Civil, havia decidit lluitar al bàndol franquista. En aquell moment, encara ben petit, em va semblar anecdòtic, que no tenia res a veure amb mi. Amb el temps, però, aquest fet m’ha generat una distància dolorosa amb el seu record. És de fet, aquesta confessió la catalitzadora del qüestionament de la meva identitat, l’educació rebuda, de les bases per construir el meu futur, per assentar els meus valors i gestionar els meus privilegis. Pau Vinyals. 

L’espectacle es va estrenar el 17 de setembre a La Planeta de Girona i aquesta tardor es pot veure als teatres de Banyoles, Figueres, Flaçà i Lloret. El proper mes de febrer farà temporada al Teatre Tantarantana de Barcelona. 

  • Garrí al forn amb compota de reineta del Mirall de Blanes, diumege a les 18.00h a la tarda.

 El Mirall de Blanes porta al Teatre de Lloret aquest diumenge 31 d’octubre a la tarda (18.00 h) el seu darrer espectacle, Garrí al forn amb compta de reineta. Es tracta de la primera incursió del grup teatral blanenc en el món del cabaret de la mà de Roberto G. Alonso: actor, ballarí, coreògraf, director i tot un referent de la dansa a Catalunya i l’estat espanyol. 

Un espectacle de cabaret reivindicatiu

Amb un embolcall que té un aparent punt frívol cabareter –amb els seus ingredients principals: música, dansa, humor i acudits pujats de to- El Mirall ha volgut anar més enllà i ha utilitzat el cabaret per cridar un missatge alt i clar. Al llarg de l’hora i escaig que dura l’obra, es fa ressò dels convulsos temps que s’estan vivint. Els diferents números que composen l’obra serveixen per reivindicar un respecte real i veritable per la igualtat entre gèneres i opcions sexuals, i encara més: una denúncia contra una part de la societat i contra els poders jurídics i polítics que ajuden a perpetuar els estereotips patriarcals que promouen que es perpetuïn determinades conductes, segons han indicat des de la companyia. Ja no tan sols la violència de gènere, sinó també els comportaments violents i discriminacions que no tenen justificació, afegeixen. 

L’espectacle es podrà veure al Teatre de Lloret el proper diumenge 31 d’octubre a les 18.00 h 

Les entrades estan a la venda al web del Teatre de Lloret: www.teatredelloret.cat