Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La coreògrafa Maria Antònia Oliver porta a Lloret l’espectacle ‘Las Muchas’, que reivindica l’edat de la dona

La coreògrafa Maria Antònia Oliver porta a Lloret l’espectacle ‘Las Muchas’, que reivindica l’edat de la dona

Comptarà amb la col·laboració a escena de vuit donesde Lloret de més de 65 anys
25-11-2016


Maria Antònia Oliver visita aquest diumenge 27 de novembre (19.00 h) el Teatre de Lloret per presentar el seu espectacle titulat Las Muchas, que reivindica a través de la dansa l’edat com a font de riquesa. L’espectacle compta amb la participació de vuit voluntàries del grup de teatre de Lloret, Jubil, del Casal Municipal de la Gent Gran.

La proposta trenca els cànons estètics convertint-se en una oportunitat perquè les dones de certa edat puguin conquerir el dret a tenir la seva pròpia imatge física, sense haver de seguir els dictats socials. Cada dona ha de poder mostrar-se tal i com és, donant lloc a una rica i heterogènia diversitat. Amb Las Muchas es busca reafirmar l’autoconfiança de les dones, la seva realitat i el seu bagatge.

Per preparar l’espectacle, des d’ahir dijous 24 de novembre fins demà dissabte 26, les vuit dones que col·laboraran a l’espectacle han començat al Teatre de Lloret un taller coreogràfic i d’autoexpressió. Les vuit senyores de Lloret que participen en aquest espectacle són: Marina Nogué, Carmen Güell, Mercè Nuvials, Merche Picot, Anastasia Campos, Margarita Garriga, Rosa Maria Minguella i Carmen Subirats. El resultat del taller més l’aportació de la coreògrafa i ballaria Maria Antònia Oliver és Las Muchas, un muntatge de dansa contemporània que vol ser un elogi a la dona gran.

Las Muchas parla de fragilitat, d’aquells cossos que han arribat a una certa edat i ja deixen de tenir presència al mercat oficial, però que són més vius i lliures que mai. Cossos de més de setanta anys que es deixen travessar per les experiències viscudes, en un procés construït a partir d’esquerdes i fragilitat.

La companyia Maria Antònia Oliver (MAO), creada el 1989 i establerta a Mallorca des del 2000, es dedica a la creació escènica contemporània des dels seus inicis, explorant altres disciplines com ara la literatura. Treballa també el vessant pedagògic, amb la creació de diversos espectacles de dansa per a nens.

Després de l’actuació de diumenge, L’Associació de Dones L’Aurora, de Lloret, ha preparat una postfunció amb la coreògrafa Maria Antònia Oliver amb l’objectiu que els interessats puguin debatre sobre l’espectacle i conèixer de més a prop la coreògrafa.