Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La companyia Projecte Ingenu porta ‘Yerma’, de García Lorca, al Teatre de Lloret

La companyia Projecte Ingenu porta ‘Yerma’, de García Lorca, al Teatre de Lloret

L'obra que Federico García Lorca va escriure el 1934 arriba a Lloret el proper dissabte 12 de maig
09-05-2018


La companyia Projecte Ingenu porta Yerma al segle XXI, en un muntatge que revisa l’obra de Federico García Lorca des d’una mirada contemporània, i es pregunta si existeix alguna remota possibilitat de convertir en fèrtils els nostres temps, segons ha dit el director de l’obra, Marc Chornet. La Yerma de Marc Chornet és un atractiu muntatge que modernitza un gran clàssic de García Lorca per parlar de tu a tu amb el públic d'avui. Set actors en escena en una de les sorpreses imperdibles de la temporada passada i que ha tornat a programar-se aquest 2018 amb èxit de crítica i públic.

L’obra es va estrenar el mes de març de 2017, quan se celebraven els 80 anys de l’afusellament de García Lorca, i el febrer de 2018 va tornar a programar-se al Teatre Akadèmia de Barcelona després de la bona acollida de públic i crítica. El proper dissabte 12 de maig (21.00 h) arriba al Teatre de Lloret.

L’espectacle compta amb la direcció de Marc Chornet i un repartiment format per Alba José, Martí Salvat, Xavier Torra, Ariadna Fígols, Isabel Soriano, Roser Tàpias i Cristina López. Una posada en escena contemporània que reflexiona sobre la fecunditat dels nostres temps.

Una 'Yerma’ contemporània, vigent i en clau femenina

L'obra és una mostra de la potencialitat femenina. La relació entre Yerma i el seu marit es va corcant perquè, malgrat desitjar-ho amb delit, ella no aconsegueix quedar-se embarassada. La vida passa i la tristor s'apodera de Yerma: la nostàlgia d'un possible amor d'adolescència que mai va esdevenir-se, el desencís de les amistats que s'allunyen pels fills, la pèrdua de la joventut, i la llar conjugal que esdevé una autèntica presó. Un retrat cru dels nivells més privats de la nostra societat on es donen les tragèdies més reals. La tragèdia íntima de Yerma, que no es pot desenganxar del propi cos.

En aquesta posada en escena de la companyia Projecte Ingenu, el personatge de Yerma, que interpreta l’actriu Alba José, és una dona actual, que comprova que no ha quedat embarassada amb un test d’embaràs de farmàcia d’última generació i parla per telèfon mòbil. Aquesta traslació de l’obra als nostres temps no modifica, però, en cap cas, l’essència de la protagonista creada por García Lorca, que és básicament una dona insatisfeta, segons ha destacat l’actriu Alba José.

La crítica ha dit:

  • "Projecte Ingenu ataca un Lorca d'alta volada poètica i profunda càrrega de denúncia. La seva voluntat d'humanitzar els personatges, de restar-los afectació dramàtica, ve acompanyada d'un espai escènic sublim, que tant narra com adjectiva." Jordi Bordes, El Punt Avui
  • "Bajo la tutela del director Marc Chornet, han amasado un teatro desnudo, siempre a fuego lento, coral, con la naturalidad luminosa propia de la juventud y latido imaginativo para sus puestas en escena." José Carlos Sorribes, El Periódico de Catalunya

Yerma, de Projecte Ingenu, es podrà veure al Teatre de Lloret el proper dissabte 12 de maig a les 21.00 h. Les entrades anticipades tenen un preu de 14 euros i es poden comprar al Museu del Mar, a El Puntet o al centre cívic del Rieral. També en línia al web www.teatredelloret.cat

Cicle Lorca al Teatre de Lloret

Yerma és el tercer espectacle de García Lorca que el Teatre de Lloret ha programat aquesta temporada. El cicle Lorca es tancarà el divendres 18 de maig amb l’espectacle Poeta en Nueva York, una producció del Teatre de Lloret i que protagonitza l’actor lloretenc Fermí Reixach.

arxivat sota: Actualitat, Cultura i Art, Teatre