Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La companyia La Virgueria porta al Teatre de Lloret ’El pes del plom’ aquest dissabte 27 d’octubre

La companyia La Virgueria porta al Teatre de Lloret ’El pes del plom’ aquest dissabte 27 d’octubre

Una obra sobre la indústria armamentista escrita per Aleix Fauró i Isis Martín. Al final de la funció hi haurà un debat amb el director de FundiPau, Jordi Armadans.
24-10-2018


El pes del plom és una obra escrita per Aleix Fauró i Isis Martín que es va poder veure a la Sala Beckett el 2014. L’obra, un thriller poètic que reflexiona sobre el complex armamentista, torna a girar aquesta temporada i es podrà veure al Teatre de Lloret el proper dissabte 27 d’octubre (21.00 h). 

La Virgueria va estrenar aquesta obra fa quatre anys, escrita després d’un llarg procés d’investigació que va comptar amb la col·laboració del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs (Justícia i Pau) de FundiPau i de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). 

El pes del plom, escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, és una aproximació sensible al món de les armes. Els seus autors, després de documentar-se, van trobar un element comú en tot el que es mou al voltant del món de les armes que els va cridar especialment l’atenció: la indústria militar, un complex d’interessos econòmics farcit de falsos mites i mitges veritats, i envoltat de poder. I es van plantejar la pregunta clau: qui es beneficia dels conflictes armats? 

Sinopsi 

Un home vestit dins una banyera fumejant. Un altre home l’apunta amb una arma i es pregunta si prement el gallet no deixarà un món més just. Una dona que fa més preguntes de les necessàries. Algú està a punt d’arribar. “Mai no arribaràs a saber el que estàs a punt de trencar. Quant pesa el teu dolor? Quanta estona trigaràs a ofegar la culpa?”. El pes del plom és un viatge poètic, a manera de thriller, per la indústria de les armes. 

Què ha dit la crítica 

  • La gran virtut de l’espectacle rau a captivar-nos per la via d'un realisme commovedor en una estructura formal gens lineal, uns personatges molt ben definits i un crescendo de tensió dramàtica. Els quatre intèrprets estan fantàstics. (Santi Fondevila, Time Out)
  • Una posada en escena efectiva i una proposta de direcció encertada acaben conformant un espectacle en certs moments dens, però que ens fa sortir del teatre emprenyats amb la situació del món i amb ganes de cagar-nos en unes quantes coses. I això sempre és bo. (Oriol Puig Taulé, Núvol. El digital de cultura)
  • Tot i que la intensitat ve del suspens final, el moment de més suc és quan la periodista fa una entrevista al director d'empresa de defensa: és quan l'eufemisme respira més fi. Quan a la radicalitat de les preguntes s'imposa unes respostes subordinades, ben apreses, discursivament implacables, però que deixen tot un marge perquè segueixi campant la impunitat. L'arma de La Virgueria és apel·lar a la consciència. (Jordi Bordes, El Punt Avui

La Virgueria 

La Virgueria són Aleix Fauró, Isis Martín, Marina Fita, Oscar Llobet i Patrícia Bargalló. Creuen en un teatre compromès amb la societat, però també amb la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació. El pes del plom va ser el seu cinquè espectacle. Després van venir Arbres, de Marc Artigau (Sala Beckett, 2014); Snorkel, d’Albert Boronat (Sala Beckett, 2015), i Medusa, adaptació a càrrec de Pablo Ley de la novel·la homònima de Ricardo Menéndez Salmón, amb la qual van guanyar el X Premi Quim Masó a la Producció Teatral i premi Serra d'Or al millor espectacle teatral (Temporada Alta i Teatre Nacional de Catalunya, 2017). 

Informació pràctica 

El pes del plom, d’Aleix Fauró i Isis Martín
Amb Patrícia Bargalló, Isak Férriz, Marina Fita i Jose Pérez Ocaña
Dissabte 27 d’octubre, 21 h al Teatre de Lloret
14 € anticipada / 15 € a taquilla 
www.teatredelloret.cat

arxivat sota: Teatre, Cultura i Art, Espectacle