Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La Calòrica porta dissabte al Teatre de Lloret el seu premiat espectacle 'Els Ocells'

La Calòrica porta dissabte al Teatre de Lloret el seu premiat espectacle 'Els Ocells'

Es tracta d’una versió del text d’Aristòfanes, la primera comèdia que va qüestionar la democràcia i que és una crítica mordaç als mecanismes del populisme. També el Casal de l’Obrera estrena ‘Oblidar’, un espectacle que també va quedar ajornat la primavera passada per la pandèmia.
23-10-2020


Estrenat al Festival Temporada Alta l’any 2018, Els Ocells és un espectacle polític pel qual desfilen temes com la corrupció, la traïció als ideals i els mecanismes que fa servir el poder per assimilar qualsevol intent de canvi social i convertir una revolució en tan sols una reforma.

L’obra arriba al Teatre de Lloret el proper dissabte 24 d’octubre en una gira de tardor que culminarà el proper mes de desembre de nou a la Sala Beckett de Barcelona, on l’han tornat a reprogramar després de l’èxit de crítica i públic que va tenir la temporada passada.

Els Ocells d'Aristòfanes va estrenar-se l'any 414 aC i explica la història de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització.

2.500 anys després d'aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neoliberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l'esfera internacional. Què hem fet nosaltres per aturar el populisme? Fins a quin punt som impermeables als seus eslògans contundents? Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals?

L'agrupació teatral La Calòrica és una de les que ha fet una aposta més refrescant i innovadora els darrers anys a l'escena catalana. La companyia està formada per Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius, Júlia Truyol, l’escenògraf i figurinista Albert Pascual, el director Israel Solà, i Joan Yago, un dels dramaturgs i guionistes més guardonats dels darrers anys.

La companyia de teatre La Calòrica neix l'any 2010 quan un grup d'amics acabats de graduar a l'Institut del Teatre decideixen que ni el panorama de crisi ni la manca de recursos els dissuadiran de fer el teatre que volen fer: un teatre ambiciós, compromès i on tots els llenguatges que intervenen en el fet teatral treballin junts i estiguin tractats amb la mateixa profunditat.

Més preocupada per arribar fins al fons en cadascun dels seus projectes que a trobar una fórmula i repetir-la, La Calòrica ha investigat territoris estètics i temàtics molt diferents. La reflexió política i l'ús de l'humor per abordar les problemàtiques més serioses són el seu principal denominador.

La Calòrica ha creat i produït set espectacles propis: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), L'Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016), Fairfly (2017) i Els Ocells (2018) a més de diverses peces curtes i col·laboracions especials. Les seves obres s'han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país i han obtingut diversos premis a més d'una bona acollida per part del públic i la crítica.

Precisament per l’obra Els Ocells van rebre:

. El Premi de la Crítica Millor Actor de Repartiment per Xavi Francés

. Premi de la Crítica Millor Vestuari

. Espectacle guanyador de dos premis Teatre Barcelona (temporada 2018-19) en les categories de Millor Espectacle de Petit Format i Millor Actor de Repartiment per Aitor Galisteo-Rocher.

El mes de març vinent estrenaran al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, un espectacle sobre l’emergència climàtica.

L’espectacle s’ha reprogramat a Lloret de Mar després que el mes de març passat s’hagués d’anul·lar per l’estat d’alarma decretat a causa de la covid-19. Les persones que havien adquirit l’entrada ja han rebut les noves entrades per poder accedir al teatre aquest dissabte.

Les entrades per a aquest espectacle es poden comprar de forma anticipada al web www.teatredelloret.cat

  • El Casal de l’Obrera estrena OBLIDAR aquest cap de setmana.

Una altra de les obres que s’estrenen aquest cap de setmana a Lloret, en aquest cas al Casal de l’Obrera és ‘Oblidar’, una obra dirigida per Salvador Pujós, amb Rosa Maria Lloveras, Olga Arroyo, Montserrat Baltrons, Olga Teira i Xavi Villasante a dalt de l’escenari.

‘Oblidar’ parla de la reunió de quatre germanes per intentar resoldre el conflicte familiar que ocasionava la malaltia irreversible de la mare i que destaparà un entrellat de retrets i acusacions que portaran a qüestionar la ja afeblida relació entre elles.

S’han programat dues funcions:

  • Divendres 23 d’octubre a les 21.00 h
  • Diumenge 25 d’octubre a les 18.00 h 

Per a la funció de divendres les entrades estan gairebé exhaurides i encara en queden pel diumenge 25. Les entrades anticipades es poden comprar al Puntet.

arxivat sota: , ,